eur:
394.2
usd:
369.96
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Szilágyi Áron: "Mintha bunkósbottal bántak volna el velem"

Nyugalmat adott Szilágyi Áronnak az olimpiai címvédés előtt, hogy a magyar küldöttségből Hosszú Katinka és Szász Emese is győzött már a riói olimpián. A Vasas kétszeres olimpiai bajnoka erről az InfoRádiónak adott interjúban beszélt. Szilágyi Áron este hat órától az InfoRádió Aréna című műsorának vendége lesz.

A kétszeres olimpiai bajnok kardvívó a versenyt követően pihenni fog.

„Fizikálisan nagyon sokat kivett belőlem augusztus 10-e. Az ötödik asszóm után, de főleg másnap és még utána is azt éreztem, mintha bunkósbottal bántak volna el csúnyán velem. Ilyet a versenyek után azért nem szoktam érezni, úgyhogy most nemcsak mentálisan kellett sokat beleadni, hanem fizikálisan is.”

Szilágyi Áron elmondta az olimpia alapvetően is fárasztó volt, mert akklimatizálódni kellett.

„Kicsit persze kivett belőlem a megnyitó ünnepség is, ahol ugyan fantasztikus élmény volt a magyar nemzeti lobogót vinni az olimpiai csapat élén. Életem legbüszkébb pillanata is volt, de éjjel kettőkor kerültem ágyba és reggel 8-kor már talpon voltam. Figyelni kellett, hogyan regenerálódom és hogyan tudok jó állapotba kerülni a versenyre.”

A kétszeres olimpiai bajnok kardvívó arról is beszélt, sokat jelentett számára az, hogy már az olimpiai címvédése előtt Szász Emese és Hosszú Katinka már nyert aranyérmet Rióban.

„London után mondták az olimpikonok, hogy így jobb a hangulat, könnyedebben lehet versenyezni, nincs plusz nyomás, hogy még nincs érem. Én ezt nem nagyon hittem el, nem gondoltam, hogy más teljesítményére ekkora hatással lehet az én aranyérmem. De most átéltem. Nagyon sokat jelentett Szász Emese aranyérme, aki nemcsak klubtársam, de egy teremben edzünk nap mint nap, pár pást választ el minket, szemtanúja vagyok annak, mennyi munkát rak ebbe bele és Kulcsár Győzővel milyen látványos iskolákat mutatnak be a vívóteremben. Persze Hosszú Katinka aranyérmei, szenzációs világcsúcsa, ahogy minden magyar embernek, nekem is hatalmas élmény volt, így én már azzal a nyugalommal léphettem pástra, hogy a magyar csapatnak már akkor, az olimpia ötödik napján bőven elégséges aranyérme van” - fogalmazott Szilágyi Áron.

A kétszeres olimpiai bajnok kardvívó Szilágyi Áron csütörtök este hat órától az InfoRádió Aréna című műsorának vendége lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×