INFORÁDIÓ 
2020. július 6. hétfő
Csaba

görögország

anna korakaki

sportpisztoly

ünnepség

Botrány az olimpikonok köszöntése miatt!

InfoRádió / MTI

A sportlövő Anna Korakaki volt a legeredményesebb görög sportoló a riói játékokon, mégsem kapott meghívást az olimpikonok állami köszöntésére.

A 19 éves lövő sportpisztolyban arany-, a 10 méteres légpisztolyos versenyben pedig bronzérmet szerzett Rióban, de elfelejtették meghívni a kormány által szervezett csütörtöki ünnepségre.

Az olimpikonok szerdán délután kaptak meghívást az eseményre, ahol a görög államfő, Prokopisz Pavlopulosz köszöntötte őket.

"Nem tudom, mit mondjak, csalódott vagyok. Rengeteg emberrel volt nézeteltérésem a közelmúltban, és nyilvánvaló, hogy most megfizetünk érte" - közölte Korakaki édesapja, egyben edzője, Tasosz Korakakisz a gazzetta.gr sportoldalnak.

"Újságíróktól szereztem tudomást az ünnepségről. Megkerestem az olimpiai bizottság elnökét, Spirosz Kapralosz urat, akiről bizton állítom, hogy nem tehető felelőssé a történtekért. Ugyanakkor erre nincs mentség" - tette hozzá.

"Tudták, hogy Anna nincs az országban ezekben a napokban, és kértük őket, hogy előre szóljanak az ünnepségről, hogy tudjunk tervezni" - mondta Korakakisz, akinek lánya Franciaországban nyaral.

A Görög Olimpiai Bizottság szóvivője cáfolta azokat a helyi sajtóértesüléseket, miszerint a sportolót szándékosan nem hívták meg a köszöntésre. Hozzátette, többen nem tudtak részt venni az eseményen, így egy másik ünnepséget is terveznek, ahol az egész riói csapat ott lehet.

Görögország három arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szerzett az olimpián.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018