eur:
392.36
usd:
366.07
bux:
66785.92
2024. április 26. péntek Ervin
Valkai Ágnes: Nem volt ellenszer az amerikaiak ellen

Valkai Ágnes: Nem volt ellenszer az amerikaiak ellen

A női magyar vízilabda-válogatott 14-10-re kikapott az Egyesült Államoktól az olimpia elődöntőjében. Valkai Ágnes az InfoRádiónak elmondta: az amerikai csapat hatalmas játékerőt képvisel.

 Valkai Ágnes szerint az amerikaiak egy lépéssel a világ előtt járnak. A világ- és Európa-bajnok vízilabdázó kiemelte, Bíró Attila csapata az első negyedben még tartotta a lépést aktuális riválisa ellen.

 „A második etaptól az amerikaiak felőröltek minket, és megmutatták a két csapat közti különbséget. Az emberelőny kihasználásuk fergeteges volt, ezeket rendre góllal fejezték be. Ámulatba ejtő, hogy mennyire pontosan, erősen és precízen lőnek kapura. A két kapusunk (Gangl Edina és Kasó Orsolya), akik egyébként nem védtek rosszul, voltak szép védéseik, de olyan lövések mentek kapura, amelyek ellen nem nagyon volt ellenszer" – taglalta a világbajnok pólós.

 A londoni olimpia óta kilenc helyen változott meg az amerikaiak kerete, de roppant erősek maradt az együttes. Valkai Ágnes szerint a labdabiztonság és a magukba vetett hitük is szerepet játszik ebben. Az amerikai csapatot már az ötkarikás játékok előtt aranyesélyesként kiáltották ki, így a magyarok nehéz összecsapásra készülhettek. A játékvezetői ítéletek ezúttal sem a magyaroknak kedveztek. Az egykori pólós úgy vélte, a magyarok már hozzászokhattak ehhez.

 „Már akkor is nagyon kevésszer segítették a játékvezetők a magyar csapatot, amikor a válogatottban játszottam, úgyhogy ez nem meglepő. Ettől függetlenül úgy érzem, a csütörtöki elődöntő nem ezen múlt. Ha bármelyik lányt megkérdezik, azt fogja mondani, hogy persze volt néhány vitatható ítélet, de ezek nem befolyásolták érdemben a mérkőzést'" – indokolta az Európa-bajnok vízilabdázó.

Valkai Ágnes kiemelte, az elődöntőből elegendő erőt lehet meríteni az oroszok elleni bronzmeccs megnyeréséhez.

 „A lányok játékában nagyon sok olyan elem volt szerdán, amit érdemes továbbvinni az oroszok elleni mérkőzésre is. A védekezésben viszont javulni kell, hiszen a 14 kapott gól még az amerikaiak ellen is nagyon sok. Ettől függetlenül biztos vagyok abban, hogy összerakják a védekezést, és mindenki kiemelten figyel majd arra, hogy minden a helyén legyen" – mondta az InfoRádiónak a világbajnok vízilabdázó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×