eur:
393.88
usd:
364.83
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kozák Danuta: most már itt voltam teljes szívvel-lélekkel

Kozák Danuta: most már itt voltam teljes szívvel-lélekkel

Kozák Danuta szerint - aki négy olimpiai aranyérmével minden idők legeredményesebb magyar kajakosa lett - az első helyeknek majd tíz év múlva lesz igazán értéke.

"A statisztikát rátok bízom, én a pályán szeretnék teljesíteni!" - mondta nevetve újságíróknak az eredményhirdetés után az UTE 29 éves versenyzője.

"Ennek a négy aranynak szerintem tíz év múlva lesz igazán értéke, amikor a fiatalságot arra kell buzdítani, hogy gyerünk fiatalok, kövessetek!" - tette hozzá.

Amikor megtudta, hogy sikere az 500. magyar érem és a 175. arany az olimpiák történetében, vidáman felkiáltott: "Jeee!"

A csütörtöki versenyről úgy nyilatkozott, nem számított ilyen fölényes győzelemre 500 méteren.

"Én arra készültem, hogy itt az utolsó centiig kell küzdeni, mint a párosban, szerintem az a normális, ha az ember kihajtja magát. Örülök, hogy meg tudtam azt csinálni, amit gyakoroltunk. Boldog vagyok, most már itt voltam teljes szívvel-lélekkel" - nyilatkozott, jelezve, hogy nem figyelt a riválisokra.

Kozák Danuta: most már itt voltam teljes szívvel-lélekkel

"A pályámnál foglalkoztam, érzékeltem 200-nál, hogy elöl vagyok. Lisa a kettes pályán ment, így nem láttam, de csak magammal próbáltam foglalkozni, nem néztem, ki merre tart." - utalt arra, hogy a végül harmadik világbajnok új-zélandi Lisa Carrington számított egyik nagy ellenfelének.

A betegségéről elárulta, hogy az már a múlté, s a legnehezebb a hétfői első vízre szállás volt párosban.

"Teljesen rendben vagyok. Horror volt az első délelőtti futam, visszagondolva, mintha álmodtam volna az egészet. De napról napra egyre jobban voltam, most már tényleg azt tudom mondani, hogy 110 százalékban itt vagyok!" - jelentette ki.

Kozák - aki kedden Szabó Gabriellával párosban is győzött ezen a távon - a magyar kajak-kenu sport 24., illetve a riói küldöttség hetedik aranyérmét szerezte.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×