eur:
394.59
usd:
365.01
bux:
65480.96
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Örömjátékot vár a női pólósoktól Kemény Dénes

Spanyolország ellen folytatja olimpiai szereplését a magyar női vízilabda-válogatott. A szövetség elnöke szerint nagyon jó, hogy már a torna első meccsén örömjátékkal rukkolt elő Bíró Attila együttese.

A magyar pólós hölgyek játékoskarrierjében is az olimpia számít a legjelentősebb megmérettetésnek, ugyanakkor Kemény Dénes szerint a hatalmas tét és elvárás okozta teher ellenére egy percig sem illetődtek meg Keszthelyi Ritáék.

Az elnök úgy látja, hogy Bíró Attila szövetségi kapitány együttese nem csak magabiztos, 13-11-es győzelmet aratott Kína elleni első csoportmeccsén.

"Olyan harmadik negyedet produkált a csapat, ahol játékos többségének egyéni, személyes öröme érkezett meg a mérkőzés alatt. Elkezdtünk az olimpián játszani. Nem érződött rajtuk a teher, úgy játszottak, mint egy átlagos mérkőzésen. Amikor lefújták a meccset és körülnéztek, mindenhol az ötkarikát láthatták. Szerintem ez nagyon fontos érzés lehetett nekik is" - értékelte röviden a nyitómeccset a sportvezető.

A jó kezdéshez az is hozzájárulhat, hogy van rutinja a csapatnak. A londoni ötkarikás játékokhoz képest ugyanis összesen három helyen történt személyváltozás a csapaton belül. Bolonyai Flórát, Merczinger Katát és Drávucz Ritát Kasó Orsolya, Garda Krisztina és Illés Anna váltotta a keretben. Egyébként ugyanez az összeállítású egylet nyerte meg januárban a belgrádi Európa-bajnokságot, és váltotta meg a szerb fővárosban a Rio de Janeiróba szóló repülőjegyét.

Csütörtökön tovább folytathatja menetelését a csapat, ezúttal a 2013-as világbajnok spanyolokkal találkoznak Takács Orsolyáék. Kemény Dénes veszélyesnek tartja a hispán együttest, amely 11-4-es vereséget szenvedett az Egyesült Államoktól az első fordulóban.

„A spanyol öltözőben most minden ok megvan az önkritikára. Klasszikusan, úgymond kalóz módon érkezik majd a spanyol armada. Nekünk viszont ott lesz, van az örömélmény, ezt kell újra visszaalakítani a szerény és a győzelmet mindenáron akaró alázatra, amellyel már a Kína elleni meccset is hoztuk" - emelte ki a korábbi sikerkapitány az InfoRádiónak.

Amikor arról arról esett szó, mennyire kell más stílusban játszani Spanyolország ellen, a szakvezető gyorsan leszögezte: minden edzőnek megvan a saját taktikai repertoárja, amelyből válogat.

"Az aktuális ellenfél ellen a meggyőződése szerinti lehető legjobbat választja, és azt próbálja alkalmazni az edző. Persze van, hogy meccs közben kell változtatni, akár megérzésből, vagy azért, mert alapvetően rossz volt az eredeti hadrend" - mondta.

Kemény Dénes hangsúlyozta: Bíró Attila felkészült és nagy taktikai repertoárral rendelkezik, ezért is bízik meg benne száz százalékig.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×