eur:
393.78
usd:
365.33
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Szabadnapot kaptak a rióiak két napra

Csütörtökön és pénteken jelentős forgalomkorlátozások lesznek Rio de Janeiróban, az olimpia városában, ezért a polgármester, Eduardo Paes szabadnapot hirdetett erre a két napra.

A városvezető azért döntött így, hogy a helyi polgároknak minél kevesebb kellemetlenséget okozzon ez a két nap.

"Ez egy történelmi esemény a város számára." - mondta Paes kedden, sajtótájékoztatón.

Csütörtökön és pénteken viszik végig az olimpiai lángot a városon, emiatt szinte mindenhol forgalomkorlátozások lesznek, a Megváltó Krisztus-szobor és a Cukorsüveg-hegy környékén különösen.

Már az ünnepélyes megnyitóra is folyamatosan érkeznek a delegációk és a sportolók, gyorsabb közlekedésük érdekében külön sávokat is elkülönítettek, ennek ellenére sokan hosszú dugókra számítanak. A különleges sávokat zöld Rio 2016 feliratokkal jelzik. Azok az autósok, akik engedély nélkül hajtanak be egy ilyen sávba, magas pénzbüntetést kapnak. A brazil O Globo napilap honlapja szerint hétfőn összesen 120 kilométernyi dugó volt Rióban és több mint ezer autóst büntettek meg az olimpiai sávok jogtalan használata miatt.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×