eur:
394.39
usd:
371.68
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor

Plagányi: Aki lelkileg erősebb lesz, az aratja le a babérokat

Minden tervezett feladatot teljesített Cseh László – mondta az InfoRádió Vegyesúszás magazinjában a kétszeres világbajnok úszó edzője. Plagányi Zsolt hozzátette, hogy először a megfelelő állóképesség elérése volt a cél, majd a speciális munka került előtérbe a felkészülés alatt.

Az Eger úszóedzője elégedett a negyedik olimpiájára készülő tanítványa felkészülés alatti munkájával, kiemelte, hogy mind a szárazföldi, mind pedig a vízi tréningek nagyon jól sikerültek. Az elutazás előtt már a formába hozó edzéseken volt a hangsúly, valamint lelkileg is elkezdtek ráhangolódni a riói játékokra.

Mindeközben arra is szántak némi időt, hogy feltérképezzék Cseh László legnagyobb riválisait: a dél-afrikai Chad le Clos-t és az amerikai sztárt, Michael Phelpst.

„Előnyünkre vált, hogy az amerikai válogató verseny csupán néhány hete zajlott le, úgyhogy remek felvételeink vannak. Levontuk a megfelelő következtetéseket, amit láttunk, nagyon tanulságos volt, sokat tudunk belőle profitálni” – ecsetelte Plagányi Zsolt.

Az Eger úszóedzője szerint nagy százalékban fejben dőlnek el ezek a versenyek, ezért is tartja fontosnak a mentális és pszichés felkészülést.

„Azonos képességű versenyzők csapnak majd össze a riói olimpián, aki lelkileg erősebb, az aratja le a babérokat” – jelentette ki.

Cseh László 100 és 200 méter pillangó mellett a 4x100-as vegyes váltó tagjaként is rajtkőre áll Brazíliában. Mestere szerint mindegyik számból a maximumot hoznák ki.

„100 pillangón a jelenlegi országos csúcsidejével egyben világranglista vezető is idén, ahogy 200-on is szintén kiemelkedő idővel! Tette ezt úgy, hogy nem is volt csúcsformában” – jegyezte meg.

A 4x100-as vegyes váltó már más tészta: sok tényezős, ahol több úszásnemben kell jól teljesíteni. Cseh László itt a Gyurta Dániel, Bohus Richárd és Kozma Dominik alkotta kvartett tagja lesz az augusztus 5-én kezdődő világeseményen.

„Reménykedjünk, hogy a váltó összes tagja a legjobbját adja. Abban biztos vagyok, hogy rajtunk nem fog múlni. A döntőbe jutást elvárom, ha az megvan, ott már új verseny kezdődik” – fogalmazott az InfoRádiónak.

Plagányi Zsolt az egész magyar úszóválogatottól jó szereplést vár. 

„A csapat jól felkészült, a lehetőség adott volt, a feltételek rendelkezésre álltak. A szakmai munka lezajlott, hogy ott helyben mindenki abszolválja a legjobbját. A válogatott oszlopos tagjai abszolút éremesélyesek. Persze akadnak olyan tagjai a csapatnak, akik inkább tapasztalatszerzés miatt lesznek ott, de nekik is maradandó élmény lesz és a továbbfejlődésüket szolgálja” – zárta szavait az InfoRádiónak adott interjúban.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×