eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A meleg ételen is spórolnak a riói szervezők

Még sok munka vár a riói olimpia szervezőbizottságára, és a legfőbb gondot az okozza, hogy nem tudják, melyik teendővel foglalkozzanak először - közölte a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség kommunikációs és marketingigazgatója.

Továbbra is komoly kihívásokkal néznek szembe a riói olimpia szervezői – mondta az InfoRádiónak a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) kommunikációs és marketingigazgatója, aki néhány napja tért haza a játékok helyszínéről.

Rozgonyi Lilla kiemelte: kaotikusnak nem nevezné a helyzetet, de kevés idő áll rendelkezésre, hogy a szervezőbizottság a hibákat kiküszöbölje vagy valamilyen szinten javítsa. „Vannak nagyobb szépséghibák, javítanivaló dolgok, de a kiutazó technikai személyzetnek lesz fedél a feje fölött” - mondta a sportági szövetség részére biztosított szállodáról.

A kommunikációs és marketingigazgató nem járt az olimpiai faluban, de ő is értesült arról, hogy több küldöttség csak néhány nappal később volt hajlandó átvenni a szobákat, mert azok nem voltak megfelelő állapotban. „Azt az ígéretet kaptuk, hogy a sportolók olimpiai részvétele nem sérül azáltal, hogy ennyire komolyan csökkentették a szervezési büdzsét” - tette hozzá.

Rozgonyi Lilla szerint a szervezők tisztában vannak a problémákkal, a gondot leginkább a prioritások kezelése jelenti. „Nap mint nap temérdek problémával kell szembenézniük. Ez most már odáig jutott, hogy a szervezőbizottságban dolgozó emberek szállítási megbízásokat kaptak, illetve nincsen meleg ételük, ezzel is megpróbálva szinten tartani a költségvetést. Meg kell erősíteni a sportlétesítményekben a különböző felszereléseket, sok sportágnak a vámon ragadtak a felszerelései, későn kerültek felszabadításra és vitték a csarnokokba. Sok zavaró tényező van, ami nem teszi gördülékennyé a problémákkal való megbirkózást, és nehéz prioritást találni” - fejtette ki.

Hozzátette: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság napi szemléket tart annak érdekében, hogy a sportlétesítményekben minden rendben legyen.

A közbiztonságról azt mondta: eddig nem tapasztaltak sem atrocitásokat, sem olyan helyzeteket, amelyekben nem érezték volna magunkat biztonságban, de néhány helyszínen, néhány kerületben előfordulhatnak problémák. „Kicsit óvatosabban kell megközelíteni a helyszíneket, és jobban odafigyelni, mint egy másik városban” - tanácsolta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×