eur:
393.5
usd:
364.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A franciák ötöt rúgva, könnyed játékkal jutottak az elődöntőbe.

A francia válogatott, elsősorban kiváló első félidei játékával, kiütötte (5-2) az izlandi válogatottat, amely tisztességesen harcolt, a második félidőben két gólt is szerzett az Euro 2016 utolsó negyeddöntőjében. A házigazdák válogatottja a németekkel játszik majd az elődöntőben.

A franciák összeállítása, N'Golo Kanét és Adil Rami is hiányzik eltiltása miatt: Lloris – Sagna, Umtiti, Koscielny, Evra – Sissoko – Pogba, Matuidi – Griezmann, Payet – Giroud. Az izlandiak sorozatban ötödször is ugyanazzal a tizeneggyel kezdenek: Halldorsson – B. Saevarsson, Arnason, R. Sigurdsson, A. Skulason – Gunnarsson, G. Sigurdsson, Gudmundsson, B. Bjarnason – Sigthorsson, Bödvarsson.

Dimitri Payet lövésével zárult az első öt perc, nem volt igazán veszélyes. 

A 13. percben vezetést szerzett a francia válogatott, méghozzá az első találatát a torna során az első félidőben. Olivier Giroud kilépett, s a balösszekötő helyéről, éles szögből a hálóba vágta a labdát. 

A huszadik percben már 2-0-ra vezetett a francia csapat, Antoine Griezmann szöglete után Paul Pogba túlugrotta a méretes izlandi védőket, s a kapuba bólintotta a labdát. Az izlandiak nem voltak még kétgólos hátrányban a tornán (eddig még senkitől sem kapott két gólt az Euro 2016-on), illetve a franciák csak az albánok ellen, néhány másodpercen át vezettek kettővel. 

A 24. percben az izlandiak megcsinálták azt a figurát, amelyből az angoloknak az első góljukat lőtték. Bödvarsson azonban, Umtititől szorongatva, a kapu fölé lőtt.

Közel negyedórányi mezőnyjáték után végleg eldőlt a mérkőzés: Dimitri Payet 18 méterről átlőtte a labdát balról jobbra, a kapus szempontjából a bal alsó sarokba, 3-0. 

Ez az első alkalom a tornán, hogy egy csapat háromgólos előnyt szerzett az első félidőben. 

Helyesbítés: négygólost. Antoine Griezmann egyedül lépett ki, rávezette a kapusra, s átemelte a labdát a hálóba. Ő a torna első négygólos játékosa. 

Szünet. 

A második félidőből is eltelt tíz perc, könnyed edzőmeccsé szelídült a negyeddöntő. 

Váratlanul szépítettek az izlandiak, a túlságosan előzékeny francia védők között Sigthórsson lőtte a kapuba a labdát. Szép gól volt. 4-1 a franciáknak. 

Illetve 5-1. Két perccel a szépítő gól után Payet nagyon messziről felívelt szabadrúgását Giroud – kihasználva a kapushibát – a hálóba csúsztatta, 5-1. Még egyetlen csapat sem szerzett/kapott öt gólt egy meccsen ezen a tornán. 

Volt 15 remek perc a második félidőben is, de megint kicsit leült a mérkőzés. Ettől függetlenül rengeteget fut mindkét csapat. 

Ismét szépítettek az izlandiak, akik öt franciaországi meccsükből hármon is két gólt szereztek. Bjarnason fejelt a kapuba, 5-2.

Vége a találkozónak, mindkét tábor ünnepli a csapatát. Az izlandiaknak nincs oka szomorúságra. 

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×