eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Kemény Dénes: "Az egyik csapat boldog, a másik meghalt"

A portugálok az Európa-bajnokságon mindig pont annyit játszottak, amennyi az aktuális célhoz elég volt - értékelte a csütörtöki portugál-lengyel mérkőzést az InfoRádióban a magyar vízilabda-válogatott korábbi kapitánya.

Nyilván egy pezsgő, jól focit sokkal szívesebben néz az ember, és azért most már láttunk néhány olyan mérkőzést a ki-ki meccsek közül is, amikor olyan bátor, támadó vagy eredményes játékkal jutott tovább csapat. Várható volt ez, amikor vége a csoportmeccseknek, nő a tét, minden egyes győzelemmel lefeleződik a létszám, ilyenkor nagyon gyakran nincsenek jó meccsek sajnos.

Egy ilyen tornán felmerülhet – hiszen velünk 3:3-as döntetlent játszottak, mégis a négy között vannak, hogy igazából min múlik?

Ezek a ki-ki meccsek párbajok. Itt a végén az egyik boldog, a másik idézőjelben klasszikus értelemben meghalt. Aki erre lelkileg jobban fel tud készülni, tökösebb, ezeket a meccseket megnyeri. 0:0-al 1:1-el, 11-essel, a 120-dik percben rúgott góllal vagy akár 3:0-ra, teljesen mindegy. Tizenhat csapat kezdett el játszani és csak egyetlen olyan lesz, ami négy meccset tud nyerni, az lesz az Európa-bajnok. A portugálok, ha valami pozitívat tudtak itt letenni az asztalra, az pont a tökösségük. Az, hogy gyakorlatilag nyert meccs nélkül bent vannak a négyben, mert mindig annyit játszottak, annyit produkáltak, ami az aktuális célhoz elég volt. Akár a csoportban a három döntetlennel, akár a hosszabbítással és most a tizenegyesekkel megnyert meccsel, és tényleg lehet kritizálni Ronaldót – számomra is vannak ellenszenves megnyilvánulásai. Többször is találkoztam vele Manchesterben, ahol egyébként nagyon kedves játékosnak tűnt – de az eredményben ott van.

Ma este Wales–Belgium meccs. A belgák sajnos magabiztosan győztek a legutóbbi mérkőzésükön, ellenünk és úgy tűnik, ennek a találkozónak is egyértelműek az esélyei. Mit gondol, mire kell vagy érdemes odafigyelni, hogy a belga játékosok ne tekintsék lefutottnak és ne bízzák el magukat?

Ez a legfontosabb feladata most a belga edzőnek egy olyan 4:0 után, amit a 16 között játszottak. Nagyon nehéz a játékosokkal elhitetni, hogy nem lesz sima meccs a mai. Ha ezt hiszik, borzasztóan pofára eshetnek, mert ez a walesi csapat már bizonyított. Ott is van egy világsztár: Gareth Bale. Az a legnagyobb feladat most a belga kispadon, hogy ugyanazzal az alázattal menjenek ki a játékosok, mint az előző meccseken. A Walesnél pedig nem is kell nagyon semmit mondani nekik, mert rágják előre magukat a meglévő tudásukkal és a hatalmas lelkesedésükkel. Óriási eredményt értek azzal el, hogy a nyolcban vannak. Nem gondolom, hogy lefutott lesz, és azt sem, hogy sétagalopp lesz. Nem is hasonló, mint a tegnap esti volt. Kiélezett és sokáig nyílt mérkőzés lesz, az száz százalék.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×