eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Dénes Tamás: van, hogy rossz játékkal lehet továbbmenni

Elsőként a portugál labdarúgó-válogatott jutott a négy közé a franciaországi Európa-bajnokságon, miután a tegnapi negyeddöntőben 1-1-es rendes játékidőt és hosszabbítást követően tizenegyesekkel győzte le a lengyel csapatot. Dénes Tamás futball-szakíró, az InfoRádió munkatársa szerint a találkozó az Európa-bajnokság eddigi egyik legrosszabb mérkőzése volt.

„Tizenegyesekkel megnyert meccs után nehéz azt mondani, hogy megérdemelték. Ott már nem sokat számít a játéktudás. A találkozó egyébként, szerintem, az Eb eddigi legrosszabb meccsei közé tartozott, talán egy picivel tettek többet a portugálok a győzelemért” - fogalmazott Dénes Tamás.

Arra a kérdésre, hogy történhetett volna ez fordítva is, a futball-szakíró azt mondta, a lengyelek nem nagyon akartak futballozni.

„Már tulajdonképpen a 45. percben, a második félidőtől kezdve figyeltek az eredményre. Lewandowszky nagyon gyorsan megszerezte a vezetést, ez volt az első gólja a tornán, sőt 2012 óta az első. Abban a tekintetben érdekes volt a mérkőzés, hogy ilyen, rekordok könyvébe illő gólok születtek, Lewandowszky a torna második leggyorsabb gólját szerezte, ami az Eb-k történeteiben is a második leggyorsabb. Az egyenlítő gólnál Sanches találata abból a szempontból volt érdekes, hogy nála fiatalabb játékos Európa-bajnokságon mindössze kettő szerzett gólt, mind a kettő a 2004-es tornán. Az egyik a svájci Vonlanthen, a másik pedig az angol Wayne Rooney volt” - idézte fel Dénes Tamás.

A futball-szakírónak nem tetszett a mérkőzés, hozzátette, de van ilyen; rossz játékkal is be lehet jutni a legjobb négy közé, és a portugálok nagyon boldogok ettől. Kiemelte, az azért elismerésre méltó, hogy 2004 óta a négy tornából háromszor is bejutottak az elődöntőbe.

Az esti Wales-Belgium találkozóról Dénes Tamás azt mondta, ha Wales támadni próbál, úgy járhat a belgák ellen, ahogy a magyar válogatott. Kérdés, hogy  a csapat meg tudja-e ismételni a magyarok elleni játékát.

„Rosszul kezdték a tornát: az olaszok ellen rögtön kikaptak, aztán lépkedni kezdtek, ugyanakkor a magyarok ellen kiválóan játszó Eden Hazard kihagyott több edzést is, úgyhogy kérdéses, hogy játszathat-e egyáltalán – én arra tippelnék, hogy azért ott lesz majd a pályán” - tette hozzá az InfoRádió futball-szakírója.

Dénes Tamás érdekességként megemlítette, hogy a találkozó Lille-ben lesz, ami csak néhány kilométerre van a belga határtól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Kiszivárgott Trump súlyos terve, máris újabb segélyt kaphatnak az ukránok - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×