eur:
395.03
usd:
368.69
bux:
72094.79
2024. június 28. péntek Irén, Levente
A francia Kylian Mbappé (j) és a lengyel Nicola Zalewski a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság D csoportja harmadik fordulójának Franciaország-Lengyelország mérkőzésén a dortmundi Westfalen Stadionban 2024. június 25-én.
Nyitókép: MTI/AP/Themba Hadebe

Megvan a lengyelek becsületpontja, de búcsúznak az Eb-től

A francia válogatott 1–1-es döntetlent játszott kedden a lengyel csapattal a labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának harmadik fordulójában Dortmundban, ezzel a második helyen jutott a nyolcaddöntőbe. A lengyelek búcsúja már korábban eldőlt.

Az Ausztria elleni első csoportmeccsen orrtörést szenvedő Mbappé ezúttal kezdőként kapott helyet – maszkban – a végső győzelemre is esélyesnek tartott franciáknál, de az ő jelenléte sem növelte a 2018-ban világbajnok, legutóbb vb-ezüstérmes együttes hatékonyságát a már tét nélkül játszó lengyelekkel szemben.

Az első félidőben a franciák sok támadást vezettek, de nem tudtak élni a lehetőségeikkel. A szünetre gól nélküli állással vonultak a csapatok, majd a folytatásnak óriási lendülettel vágott neki a francia válogatott. Ennek pedig hamar eredménye is lett, Dembélé ugyanis tizenegyest harcolt ki. Mbappé ebből a büntetőből szerezte meg első gólját a kontinenstornán, rövidesen pedig Deschamps három játékost is lecserélt, míg a másik oldalon kettős cserére került sor.

Negyedórával a lefújás előtt videobírós ellenőrzést követően a lengyelek is tizenegyeshez jutottak, s bár meg kellett ismételni a büntetőt, Lewandowski másodszor már nem hibázott. A franciák a hajrában tovább küzdöttek a győztes gólért, de a sarat jól álló lengyel védelemmel nem tudtak mit kezdeni, így meg kellett elégedniük a döntetlennel és a csoport második helyével, mert időközben Berlinben az osztrákok 3–2-re verték a hollandokat és csoportelsőként jutottak a legjobb 16 közé.

Címlapról ajánljuk

Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

A kampány ideje alatt nemcsak plakátokat, hanem rengeteg tapétát, matricát is kitettek az aktivisták, amelyeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, de ha nem történik meg, bírság is járhat érte – mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×