eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke
GELSENKIRCHEN, GERMANY - JUNE 16: Players of Serbia greet the fans after the 2024 European Football Championship (EURO 2024) Group C football match between Serbia and England at Arena AufSchalkein in Gelsenkirchen, Germany on June 16, 2024. (Photo by Emin Sansar/Anadolu via Getty Images)
Nyitókép: Emin Sansar/Anadolu/Getty Images

A szerbek otthagynák az Eb-t, ha nem büntetik meg az albánokat és a horvátokat

Az UEFA fellépését kérik a szurkolók viselkedése miatt.

A szerb futballválogatott azzal fenyegetőzik, hogy otthagyja az Európa-bajnokságot, ha az UEFA nem bünteti meg az albánokat és a horvátokat a két csapat szerdai meccsén történtek miatt. Az albán és a horvát drukkerek kórusban szidták a szerbeket a hamburgi stadionban, olyan durva rigmusokat is skandálva, mint az „Ubi, ubi, ubi Srbina” (Öljétek meg a szerbeket!) – vette észre a BBC cikkét a Telex.

Jovan Surbatovic, a szerb szövetség főtitkára az RTS köztelevíziónak azt mondta, válogatott nem marad tovább ott a németországi tornán, ha a horvát és az albán szövetség nem kap büntetést.

„Ami történt, az botrányos, és szankciókat fogunk kérni, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy nem folytatjuk a versenyt. Követelni fogjuk az UEFA-tól, hogy büntesse meg mindkét válogatott szövetségét. Ha az UEFA mégsem bünteti meg őket, akkor elgondolkodunk a hogyan továbbról” – mondta Surbatovic.

A szerb főtitkár azzal kapcsolatban, hogy több mint 14 ezer eurós büntetést kaptak, többek között azért, mert a szerb drukkerek tárgyakat dobáltak a pályára az angolok elleni meccsen, majomhangot utánozva provokálták az angol játékosokat, elmondta: ezek elszigetelt esetek voltak, a szurkolóik a többieknél jobban viselkedtek.

Szerbia válogatottja csütörtökön 15 órától játszik Szlovéniával játszanak.

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×