eur:
396.26
usd:
370.75
bux:
71150.71
2024. június 27. csütörtök László
GELSENKIRCHEN, GERMANY - JUNE 16: Players of Serbia greet the fans after the 2024 European Football Championship (EURO 2024) Group C football match between Serbia and England at Arena AufSchalkein in Gelsenkirchen, Germany on June 16, 2024. (Photo by Emin Sansar/Anadolu via Getty Images)
Nyitókép: Emin Sansar/Anadolu/Getty Images

A szerbek otthagynák az Eb-t, ha nem büntetik meg az albánokat és a horvátokat

Az UEFA fellépését kérik a szurkolók viselkedése miatt.

A szerb futballválogatott azzal fenyegetőzik, hogy otthagyja az Európa-bajnokságot, ha az UEFA nem bünteti meg az albánokat és a horvátokat a két csapat szerdai meccsén történtek miatt. Az albán és a horvát drukkerek kórusban szidták a szerbeket a hamburgi stadionban, olyan durva rigmusokat is skandálva, mint az „Ubi, ubi, ubi Srbina” (Öljétek meg a szerbeket!) – vette észre a BBC cikkét a Telex.

Jovan Surbatovic, a szerb szövetség főtitkára az RTS köztelevíziónak azt mondta, válogatott nem marad tovább ott a németországi tornán, ha a horvát és az albán szövetség nem kap büntetést.

„Ami történt, az botrányos, és szankciókat fogunk kérni, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy nem folytatjuk a versenyt. Követelni fogjuk az UEFA-tól, hogy büntesse meg mindkét válogatott szövetségét. Ha az UEFA mégsem bünteti meg őket, akkor elgondolkodunk a hogyan továbbról” – mondta Surbatovic.

A szerb főtitkár azzal kapcsolatban, hogy több mint 14 ezer eurós büntetést kaptak, többek között azért, mert a szerb drukkerek tárgyakat dobáltak a pályára az angolok elleni meccsen, majomhangot utánozva provokálták az angol játékosokat, elmondta: ezek elszigetelt esetek voltak, a szurkolóik a többieknél jobban viselkedtek.

Szerbia válogatottja csütörtökön 15 órától játszik Szlovéniával játszanak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×