eur:
396.71
usd:
371.44
bux:
71013.43
2024. június 27. csütörtök László
A horvát Josip Juranovic (j) és az albán Nedim Bajrami a németországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának második fordulójában játszott Horvátország-Albánia mérkőzésen a hamburgi Volkspark Stadionban 2024. június 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Leszek Szymanski

Az utolsó pillanatokban mentettek döntetlenre az albánok

Az albán válogatott a 95. percben szerzett góllal 2-2-re végzett a horvát csapattal szerdán a németországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjában, a második fordulóban.

Mindkét gárda vereséggel kezdte a tornát, a horvátok 3-0-ra kaptak ki a spanyoloktól, míg az albánok - akik Eb-csúcsot jelentő 23 másodperc után már vezettek az olaszokkal szemben - 2-1-re maradtak alul, így a továbbjutás szempontjából döntő jelentőséggel bírt a mostani ütközet.

A horvátoknál három, a riválisnál két csere volt a kezdőcsapatban, és előbbiek kezdtek vehemensebben. Ennek ellenére váratlanul megszerezték a vezetést az albánok Laci szép fejesével. A horvátok hiába birtokolták többet a labdát, az ellenfél kontrákból pillanatok alatt helyzetbe került, és Livakovicnak kétszer bravúrra is szüksége volt, hogy ne nőjön a különbség.

A második félidőben egyre nyomasztóbb fölényben futballozott Horvátország, amely egyre ígéretesebb helyezetek alakított ki, két perc alatt megfordította az eredményt, majd egészen a 95. percig magabiztosan őrizte előnyét. Akkor azonban az öngólos Gjasula egyenlített. A hátralévő percekben mindkét csapat a győzelemért rohamozott, mindkettő betalálhatott volna, mégsem született újabb gól.

A záró körben, hétfőn a horvátok a címvédő olaszokkal, az albánok pedig a spanyolokkal találkoznak.

Címlapról ajánljuk
Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott
táblázat

Kiesett a magyar labdarúgó-válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán kiesett a németországi Európa-bajnokságon, mivel a csoportkör végén a harmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen zárt.

A magyar menekültpolitika mintaként szolgál Ausztria számára a legesélyesebb kancellárjelölt szerint

Követendő példaként, mintaként említette Magyarország menekültpolitikáját Ausztria számára az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, Herbert Kickl. A radikális jobboldali párt három hónappal az osztrák parlamenti választások előtt jelentős fölénnyel vezeti pártok népszerűségi listáját.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×