eur:
392.84
usd:
366.69
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nguen Tokmac, a Ferencvárosi TC első góljának szerzője (j) ünnepel csapattársaival a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójában az FC Prishtina játszott mérkőzés előtt a budapesti Groupama Arénában 2021. július 6-án.
Nyitókép: Nguen Tokmac, a Ferencvárosi TC első góljának szerzője (j) ünnepel csapattársaival a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójában. MTI/Illyés Tibor

Magabiztos ferencvárosi továbbjutás a BL-ben, Uzuni mesterhármasával

A Ferencváros a hazai pályán 3-0-ra megnyert első mérkőzés után idegenben, Koszovóban, 3-1-re nyert az FC Prishtina ellen a labdarúgó Bajnokok lLigája első selejtezőkörében. A második fordulóban jövő héten, kedden lép pályára.

Peter Stöger az alábbi kezdő csapatok jelölte ki: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Blazic, Civic – Somália, Haratin – Uzuni, Tokmac, Mak – R. Mmaee. Nincsen magyar mezőnyjátékos a névsorban.

A találkozó zárt kapuk mögött zajlik majd.

Endrit Krasniqi lövését védte Dibusz Dénes a találkozó első perceiben, majd a negyedikben a Fradi hálójába került a labda. Szerencsére Otto John lesen állva tette bele a lábát a labda útjába, így maradt a 0-0.

A 6. percben Sami Mmaee mentett kitünő blokkal, gólhelyzetben.

Megtört a hazaiak nagy lendülete, nagyon sok a rossz passz mindkét oldalon.

Tizenegy nemzetiség a tizenegy Fradi-játékosé, legalábbis hivatalosan. Ami azért fura, mert ketten testvérek, Sami Mmaee és Ryan Mmaee.

Továbbra is „legyünk már túl rajta” attitüddel játszik a Ferencváros. Viszont a félidő közepén megvolt az első helyzete, Róbert Mak 14 méterről, viszonylag tiszta helyzetből a kapu mellé lőtt.

Megváltozott a játák képe, most meg Civic került helyzetbe, Nika, a hazaiak kapusa védett.

A kapus aztán, jó tíz perccel később, Ryan Mmaee 16 méteres lövését is védte.

A 42. percben Myrto Uzuni szabadot lőhetett 24 méterről. A labda a sorfalról szögletre pattant. A korner után Civic lökete alig kerülte el a bal alsó sarkot.

Vége az első félidőnek, 0-0, a Fradi egy félidőt letudott a visszavágóból.

A fordulás után rákapcsolat a Ferencváros. A 48. percben Tokmac egy harcos labdszerzés és egy szép csel után felgyorsított, helyzetbe hozta Myrto Uzunit, aki 12 méterről Nika lába között lőtt a kapuba. 1-0 a Fradinak, összesítésben már 4-0.

A Ferencváros a kiírás szerint, a második selejtezőkörben a litván Zalgiris Vilniusszal vagy az északír Linfielddel találkozik. Az első mérkőzést 3-1-re nyerő balti csapat néhány perc után már vezet Belfastban is.

Az 56. percben a koszovói Kryeziu lövése után Civicen megpattant a labda, de a kapufáról, szerencsére Dibusz kezébe pattant. A másik oldalon Róbert Mak 19 méteres bombája alig kerülte el a jobb alsó sarkot.

Egy óra elteltével cserélt a Ferencváros, beállt az Európa-bajnokságon is szerepelt Olekszandr Zubkov. Egy másik Eb-szereplőt váltott: Róbert Makot. A koszovóiak már a második játékosukatmZyba után Lilajt veszítették el sérülés miatt, mindkettőt hordágyon vitték le.

A 65. percben kiegyenlített a hazai csapat, egy szüglet után a középen üresen maradó Mendurim Hoti fejelt a kapuba, 1-1, összesítésben 4-1 a Ferencvárosnak.

Somália és Ryan Mmaee helyett Vécsei és Sigér állt be a zöld-fehérekhez.

A 80. percben Civic hajszálpontos beadása után Uzuni a kapuba pörgette a pontosan a lábára érkező labdát, 2-1, összesítésben 5-1 a Ferencvárosnak.

Immár 6-1, Tokmac és Uzuni ügyeskedett, kétszer is szerencsésen pattant eléjük visszaa labda, végül az albán válogatott csatár laposan a kapuba lőtt, mesterhármasig jutott. Ferencváros–Prishtina 3-1, összesítésben 6-1.

Utána lement a pályáról, miként Tokmac is. Baturina és Redzic fejezi be a mérkőzést helyettük.

Vége a mérkőzésnek, simán továbbjutott a Ferencváros.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×