eur:
394.84
usd:
371.42
bux:
66081.67
2024. április 16. kedd Csongor
A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság reklámja a müncheni Allianz Aréna előtt 2021. június 10-én. Itt játszik Németország ellen a magyar válogatott az Eb F csoportjában június 23-án.
Nyitókép: MTI/EPA

Szijjártó Péter megszólalt szivárványszínügyben az UEFA-döntés előtt

„Az UEFA döntés előtt áll...” – ezzel a kommentárral osztott meg Facebook-oldalán egy rövid videót a külgazdasági és külügyminiszter. 

A téma a müncheni futballstadion esetleges szivárványszínű megvilágítása a szerda este 9 órakor kezdődő Németország–Magyarország Európa-bajnoki mérkőzésen. Az akciót német civilek kezdeményezték, és idővel helyi politikusok is beálltak mögé, már Markus Söder bajor kormányfő is támogatja, és "nagyon jó jelnek" tartaná a stadion ilyen díszkivilágítását.

Mint ismert, a magyar Parlament a múlt héten fogadott el egy törvényt, ami eredetileg a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről szólt, ez teljes támogatást élvezett a Házban. Egyes, később a javaslatba kerülő módosításokat az ellenzék és civil szervezetek melegellenesnek neveztek. Ellenezték, hogy a törvény elfogadásával tilos a 18 éven aluliak számára a homoszexualitás és a nemváltás népszerűsítése és annak megjelenítése, és nem lehet a gyerekeknek olyan iskolai foglalkozást, előadást tartani, amely a homoszexualitást vagy a nemváltást népszerűsíti. A törvényt az ellenzék a Jobbik kivételével hevesen ellenezte, és végül nem szavazta meg, illetve távol maradt a voksolástól. A müncheni akció kezdeményezői ezekkel a melegellenesnek tartott passzusokkal szemben protestálnának.

Szijjártó Péter azt mondta az ezzel kapcsolatos kérdésről, hogy rendkívül károsnak és veszélyesnek tartja, amikor akárkik politikát össze akarnak keverni sporttal. Emlékeztetett, hogy a világtörténelemben voltak erre példák, és azok rosszul sültek el.

„Ha valakik, a németek jól tudják – nyilatkozott –, hogy a sport és a politika összekeverése rossz.”

Kapcsolódó hír, hogy a Német Labdarúgó-szövetség vasárnap este nyilvánosságra hozta az UEFA állásfoglalását, miszerint válogatottjuk kapusa, Manuel Neuer viselhet szivárványszínű csapatkapitányi karszalagot az Eb-n, mert az az európai szövetség szerint nem politikai jelkép, hanem „a sokszínűség szimbóluma és jó ügyet szolgál”.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Egyre durvább, ami az OTP-vel történik

Egyre durvább, ami az OTP-vel történik

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthatunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult. A hazai blue chipek közül az OTP teljesít a legrosszabban, a Magyar Telekom árfolyama azonban emelkedik, miután célár-emelés érkezett a részvényre. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×