eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
COPENHAGEN, DENMARK - JUNE 17: Kevin De Bruyne of Belgium runs with the ball whilst under pressure from Andreas Christensen of Denmark during the UEFA Euro 2020 Championship Group B match between Denmark and Belgium at Parken Stadium on June 17, 2021 in Copenhagen, Denmark. (Photo by Stuart Franklin/Getty Images)
Nyitókép: Stuart Franklin/Getty Images

De Bruyne és Hazard a cserekirályok

A belga válogatott nagyon sokat köszönhet világklasszis „cserejátékosainak”. A Vörös Ördögök 2-1-re nyertek a dánok ellen a koppenhágai Parkenben, s második győzelmükkel már továbbjutottak a csoportból.

A mérkőzés dán góllal kezdődött, Yussuf Poulsen az Eb-történet második leggyorsabb góljával juttatta a hazai csapatot előnyhöz. A tizedik percben, az előzetes megállapodásnak megfelelően a két csapat tagjai a bíró jelzésére megállították a játékot, a futballisták és mindenki más a stadionban együtt érző tapssal fejezte ki jókívánságait a kórházban fekvő Christian Eriksennek. Romelu Lukakunak folytak a könnyei.

A belgák elrontották az első félidőt, egyetlen kapura lövéssel kísérleteztek, ilyenre az 1986-os világbajnokságon nem volt példa a nagy tornákon. A második félidőre minden szempontból feljavultak, de mindössze 15 lövésből érték el eddigi öt góljukat. Ezzel szemben a dánok a finnek elleni mérkőzés után újra több mint 20 kapura lövésig jutottak, ehhez képest nagyon szerény egyetlen szerzett góljuk.

Abban, hogy a Vörös Ördögök játéka feljavult a második félidőre, nagy szerepe volt a csereként pályára lépő Kevin de Bruynének. A Manchester City csillaga nem egészen három héttel arccsonttörése után játszott ismét tétmérkőzést. (Akadt egy másik nagy visszatérő is a belgáknál, Axel Witsel, a Borussia Dortmund középpályása 159 napos kihagyás után futballozott újra.

Kevin de Bruyne egy gólt előkészített (Romelu Lukakuval), ezt Thorgan Hazard lőtte. Majd lőtt is egyet, mégpedig a büntetőterületen kívülről, Eden Hazard labdáját gólra váltva. De Bruyne a legutóbbi tizennégy válogatottbeli góljából tízet a tizenhatoson kívülről rúgott.

Mindössze két olyan játékos van, aki a legutóbbi négy nagy torna (2014-es és 2018-as világbajnokság, 2016-os, 2020-es Eb) mindegyikén adott gólpasszt: Eden Hazard és Kevin de Bruyne. A brazíliai Mundial óta Eden Hazard több gólpasszt adott, mint bármelyik más európai játékos a nagy tornákon.

S ha már kettejükről van szó: övék az első olyan cserepár 2008, a holland–francia Eb-meccs óta (akkor: Robin van Persie és Arjen Robben), amelynek mindkét tagja gólpasszt adott Európa-bajnoki mérkőzésen.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×