eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A belga és a dán játékosok tapssal köszöntik 10-es mezszámú Christian Eriksent, a dán labdarúgó-válogatott csapatkapitányát a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának második fordulójában játszott Dánia-Belgium mérkőzés tizedik percében Koppenhágában 2021. június 17-én. Eriksen június 12-én az Eb-újonc finnek elleni összecsapás 43. percében mindenféle előzmény nélkül összeesett a pályán, ahol bő tíz percen keresztül élesztették újra, mielőtt szállítható állapotba került. A 109-szeres válogatott játékost végül stabil állapotban vitték kórházba, ahol már kommunikálni is tudott.
Nyitókép: MTI/AP/EPA Pool/Friedemann Vogel

Kemény Dénes kritizálja a dán-belga mérkőzés megállítását

Komoly lelki reakciót vár a német és a magyar labdarúgó-válogatottól is Kemény Dénes, az InfoRádió futball-Eb-szakértője. A csütörtöki továbbjutókról, a belgákról és a hollandokról is elmondta a véleményét a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi sikerkapitánya.

Hollandia a második csoportmérkőzését is megnyerve már biztosan nyolcaddöntős a labdarúgó-Eb-n, Kemény Dénes ezt kommentálva az InfoRádióban úgy fogalmazott, az Oranje továbbjutása jót tesz a tornának, a hollandoktól továbbra is "jó meccseket fogunk látni".

"Kicsit érzékenyebb ügy volt a dán-belga találkozó az Eriksen-ügy után (ismert, Christian Eriksen dán labdarúgót a finnek elleni nyitómeccsen újra kellett éleszteni a pályán – a szerk.), egyértelműen a belga csapat volt az esélyesebb, de miután az első meccsen majdnem megtörtént a tragédia, a finnek pedig meglepetésre javultak a második félidőre, a dánoknak nagyon fontossá vált a Belgium elleni összecsapás. De

nem tartom szerencsésnek ezt a 10. perces megemlékezést, mert szerintem ez olyan, mintha 80 perces lett volna a meccs.

Az eredményt, a belgák 2-1-es győzelmét reálisnak tartom" - ecsetelte.

Azt viszont leszögezte, az élsportolóktól elvárható, hogy egy ilyen megállás után is a maximumot nyújtsák, mert "ez a dolguk, ez a munkájuk, voltak már hasonló helyzetben akár családilag is".

A mérkőzés második félidejét az Eb eddigi legjobb félidejének nevezte Kemény Dénes.

Előre tekintve a szombati két "magyar csoportos" találkozóra pedig azt mondta:

"Edzői tapasztalatom azt mondatja, hogy

nagy tornákon egy vereségből érkező csapattal játszani nem egy nagy szerencse.

Tehát a portugáloknak nagyon nehéz lesz a németek ellen Németországban, ez száz százalék, a sebzett vad esete forog fenn. Ugyanez igaz a magyar válogatottra is, amely aránytalanul nagy vereséget szenvedett ahhoz képest, amilyen jól küzdött. Nálunk a probléma talán az, hogy jó néhány minőségibb játékos sorolható fel az ellenfélnél, mint nálunk, de egy komoly lelki reakció várható a válogatottól, a magyartól és a némettől is."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×