eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
COPENHAGEN, DENMARK - JUNE 17: Kevin De Bruyne of Belgium runs with the ball whilst under pressure from Andreas Christensen of Denmark during the UEFA Euro 2020 Championship Group B match between Denmark and Belgium at Parken Stadium on June 17, 2021 in Copenhagen, Denmark. (Photo by Stuart Franklin/Getty Images)
Nyitókép: Stuart Franklin/Getty Images

Kevin De Bruyne visszatért és a hátára vette Belgiumot a nagyot küzdő dánok ellen

A belga válogatott 2–1-re nyert Dánia vendégeként Koppenhágában, az Európa-bajnokság B csoportjának második fordulójában, ezzel nyolcaddöntős.

A belgák történetük során először kezdtek két győzelemmel Európa-bajnokságon.

A találkozó előtt a pályán egy hatalmas mezt feszítettek ki Christian Eriksen nevével és 10-es számával. Az Internazionale játékmestere szombaton ugyanebben a stadionban kapott szívrohamot a finnek elleni összecsapás 43. percében, újra kellett éleszteni, azóta pedig egy közeli kórházban kezelik.

A házigazdák nekiestek ellenfelüknek és 99 másodperc elteltével megszerezték a vezetést, ez volt az Eb-k történetének második leggyorsabb gólja.

Ahogyan azt Romelu Lukaku, a belgák klasszis csatára bejelentette, a tizedik percben megállt a játék, és mindenki Eriksent éltette, a szurkolók pedig számos molinóval üzentek kedvencüknek. "Egész Dánia veled van Christian" – ezt írták a legnagyobb drapériára. Még a holland játékvezető, Björn Kuipers is tapsolt.

A dánok ezt követően sem álltak le, komoly nyomás alá helyzeték a világranglistát vezető világbajnoki bronzérmes belgákat, akik a félidő második részére jöttek ki a szorításból.

A belgáknál

a szünetben a 100. válogatottságát ünneplő Dries Mertens helyére a Bajnokok Ligája-döntőjében megsérült, azóta lábadozó Kevin De Bruyne állt be.

A Premier League legjobbjának az előző két szezonban megválasztott középpályás gyorsan letette a névjegyét az Eb-n egy mesteri gólpassz formájában, amivel egyenlített csapata az 55. percben. A klasszis játékmester pályára lépése minőségbeli különbséget jelentett az akkor már amúgy is fölényben lévő belgák javára, ráadásul De Bruyne egy gyönyörű góllal a vezetést is megszerezte csapatának. A kiváló futballista rendkívül kulturáltan, szurkolói előtt, de csendben ünnepelt.

A hazaiak a hajrára újra felpörögtek, a 87. percben Braithwaite fejese a kapufán csattant és még a ráadásban is nyomott a gárda, de az eredmény nem változott. A dánok 22 próbálkozással fejezték be a találkozót.

2. forduló

Belgium-Dánia 2-1 (0-1)

Oroszország-Finnország 1-0 (1-0)

A csoport állása

1. (már nyolcaddöntős) Belgium 6 pont

2. Oroszország 3

3. Finnország 3

4. Dánia 0

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.

szombaton játszották, 1. forduló

Belgium-Oroszország 3-0 (2-0)

Finnország-Dánia 1-0 (0-0)

A csoport további programja, 3. forduló

június 21., hétfő: Oroszország-Dánia, Koppenhága 21.00

június 21., hétfő: Finnország-Belgium, Szentpétervár 21.00

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×