eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya edzést tart a stockholmi Friends Arénában 2020. szeptember 4-én. A francia válogatott szeptember 5-én Svédország válogatottjával mérkőzik a labdarúgó Nemzetek Ligája első fordulójában.
Nyitókép: MTI/EPA/Pontus Lundhahl

Háromméteres kerítés, frissen vágott fű – így várják a francia válogatottat Gárdonyban

A kisvárosban száll meg és edz a labdarúgó Eb idején a világbajnok futballcsapat, de nem lehet a világsztárok közelébe kerülni.

A világbajnoki címvédő francia labdarúgó-válogatott nem Budapesten, hanem Gárdonyban lakik majd a labdarúgó-Eb idején. Az Origo elment megnézni, mi várja a világ legjobb labdarúgóit.

A magyar–szlovén közös rendezésű U21-es Európa-bajnokság márciusi csoportmérkőzéseire készülő német utánpótlás-válogatott is Gárdonyban szállt meg, és a közeli Parkerdő Sport és Szabadidőközpontban végezte edzéseit. A német csapat után a francia labdarúgó-válogatott is a Vital Hotel Nautisban lakik majd, amely a Velencei-tó mellett található négycsillagos szálloda.

"Egy hetet töltött itt a német csapat, de visszatértek az U21-es Európa-bajnokság második szakaszára is" – mondta Balogh Balázs, a Gárdonyi VSC elnöke. Gárdony „ezzel felkerült a futballtérképre". Az Eb-re készülő francia labdarúgó-válogatott képviselői is megnézték a pályát, és azt mondták, hogy voltaképpen hazajöttek. A zöld környezet miatt úgy érezték, mintha otthon lennének a gárdonyi edzőtáborban, mivel az szinte pontosan úgy néz ki, mint Franciaországban – mesélte el Balogh Balázs.

A francia válogatott ezek után lemondott a Fehérvár pályájáról, és Gárdonyban tervezi megkezdeni a felkészülést az Európa-bajnokságra. A francia küldöttség tagjai csak arra kérték őket, hogy próbáljanak meg javítani a gyep minőségén. Az MLSZ által akkreditált cég, a Garden Group folyamatosan ellenőrizte a pálya minőségét, és a franciákat mindig tájékoztatták a pálya aktuális állapotáról.

A franciák a járvány miatt nem fognak nyilvános edzést tartani, és a focisták el lesznek zárva a kíváncsi szemek elől.

Hatalmas az érdeklődés, és sokan kérdezgetik, hogy meg lehet-e majd nézni a világ legjobbjait, de a klubelnök szerint nagyon szigorú biztonsági intézkedések lesznek az Eb-idején: a Velencei-tavon folyamatosan járőrözni fognak, és egy háromméteres kerítést is felhúznak.

A francia válogatott igényeire kitérve Balogh Balázs elmondta, hogy a pályát mindig fel kell festeniük az edzések előtt. A labdákat a francia válogatott fogja magával hozni. A francia küldöttség tagjai egy pályagondnokot kértek, aki két edzés között ismét felkészíti a pályát, hogy az edzésmunkába semmilyen hiba ne essen. Egyébként mindent maguknak intéznek, de lesz egy helyi megbízott, aki eleget tesz majd az esetleges kéréseiknek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×