eur:
401.88
usd:
369.89
bux:
74722.51
2024. október 17. csütörtök Hedvig
Az aranyérmes  Kós Hubert (b), mellette az ezüstérmes görög Aposztolosz Hrisztu a férfi 200 méteres hátúszás döntője után a 2024-es párizsi nyári olimpián a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. augusztus 1-jén.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kós Hubert is megkapja, ami a világ legjobb úszójának járt

Az előnevezések alapján rekordrészvétel várható a december 10. és 15. között Budapesten zajló rövidpályás úszó-világbajnokságon. Az eseményen elindul a világ első számú úszója, a francia Léon Marchand – számolt be az InfoRádióban a vb szervezőbizottságának vezetője. Szántó Dávid azt is elmondta, hogy sikerült úgy módosítani a programot, hogy Kós Hubert 100 pillangón és 200 háton is rajthoz tudjon állni.

A budapesti rövidpályás világbajnokságra190-nél is több ország regisztrált, és várhatóan rekordot dönt majd a résztvevők száma – mondta a szervezőbizottság vezetője. Szántó Dávid kiemelte, hogy Franciaországból is megerősítették, Budapestre jön Léon Marchand, akit jelenleg a világ egyes számú úszójának tartanak.

"Természetesen a francia sztár edzéstársa, Kós Hubert is ott lesz majd a világbajnokságon. Ő most még az Egyesült Államokban tartózkodik, de majd érkezik decemberben Budapestre. Mi is erős csapattal készülünk, de a világ is" – erősítette meg a főszervező.

Szántó Dávid arról is beszámolt, hogy sikerült úgy módosítani a programot, hogy Kós Hubert is elindulhasson két számban. Ezzel sikerült "lemásolni" a franciák olimpiai húzását, Párizsban ugyanis Léon Marchand miatt módosították a programot. A szervezőbizottság vezetője ezzel kapcsolatban elmondta: Kós Hubert nagyon szereti a hátúszás mellett a pillangót is, de a magyar olimpiai bajnok két erős száma, a 100 pillangó és a 200 hát ugyanazon a napon lett volna.

"Amikor Léon Marchand miatt módosították az olimpiai programot, akkor azt volt a magyar vélemény, hogy ez teljesen védhető. Ha semmilyen más érdek nem sérül, akkor miért ne faragjunk hősöket az úszósport és az olimpiai mozgalom számára, miért ne kapja meg a lehetőséget a francia versenyző" – emlékeztetett Szántó Dávid.

Az olimpiai példa nyomán adódott egy sportdiplomáciai lehetőség, és a kísérlet sikerült, a nemzetközi szövetség elfogadta, hogy a magyar szempontból fontos két döntő ne ugyanazon a napon legyen. "Így bízhatunk abban, hogy Kós Hubert ott lesz mind a két szám fináléjában" – erősítette meg a főszervező.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.17. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×