eur:
400.97
usd:
369.09
bux:
75170.39
2024. október 17. csütörtök Hedvig
Az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf nyíltvízi úszó a Magyar Olimpiai Csapat Szurkolói Klubjában, a Kopaszi-gáton lévő Kopaszi-kertben 2024. augusztus 10-én. Rasovszky Kristóf aranyérmet nyert a férfi 10 kilométeres nyíltvízi úszás versenyen, amelyet Párizsban, a Szajnában rendeztek 2024. augusztus 9-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Közös munka az úszóknál Rasovszky Kristóf vezetésével

Az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf lett a Magyar Úszó Szövetség sportolói bizottságának elnöke.

A szervezet első alkalommal ülésezett a párizsi olimpiát követően, és a honlapján olvasható beszámolóból az is kiderült, hogy elfogadták a 2025-ös válogatott kereteket, továbbá határoztak arról, hogy Risztov Évát delegálják új tagként a MOB közgyűlésébe.

Wladár Sándor elnök beszámolójában a kiváló olimpiai szereplés - három arany-, valamint egy-egy ezüst és bronzérem - mellett külön hangsúlyt kapott a jelenleg is 42 ezer kisgyermek ingyenes úszásoktatását koordináló Úszó Nemzet Program, amely jövőre is kiemelt figyelmet kap a kormányzatról.

A kiemelkedő párizsi szereplésről – az olimpián és a paralimpián is az úszók voltak a magyar csapat legjobbjai –, valamint a nyári, szintén remekül sikerült korosztályos világversenyekről készült kapitányi beszámolókat egyhangúlag fogadták el, hasonlóan a 2025-ös válogatott keretekhez. A versenyzők az idei eredményeik alapján kapták meg az aktuális besorolást, az egyes kategóriákhoz különböző támogatási elemek tartoznak (a szövetség által fedezett hazai és külföldi edzőtáborok, versenyek) – utóbbiak azután válnak véglegessé, amint a jövő évi állami támogatás ismertté válik.

Döntés született a MÚSZ sportolói bizottságának új összetételéről: a testületet ezentúl az olimpiai bajnok Rasovszky Kristóf vezeti, tagjai pedig Milák Kristóf, Kós Hubert, Hosszú Katinka, Olasz Anna, Bohus Richárd, Telegdy Ádám, Kapás Boglárka, Senánszky Petra, Márton Richárd, Burián Katalin, Szabó-Feltóthy Eszter.

Az elnökség elfogadta a jövő évi versenyprogramot – a különböző bajnokságokra, közte az áprilisi felnőtt ob-re a következő hetekben pályázhatnak az érdeklődő városok és egyesületek.

Végül a grémium úgy döntött, hogy a MOB-tagságáról lemondott Szabó Tünde helyére Risztov Évát delegálják az olimpiai bizottság közgyűlésébe.

Címlapról ajánljuk
Lefelé módosította idei gazdasági növekedési előrejelzését az MBH Bank, de jövőre javulás várható

Lefelé módosította idei gazdasági növekedési előrejelzését az MBH Bank, de jövőre javulás várható

A teljes fogyasztás tekintetében hozza a régiós átlagot Magyarország, a külső kereslet visszaesése és a beruházások elmaradása azonban a GDP-adatokat is jelentősen befolyásolja – mondta az InfoRádióban az MBH Bank elemzési centrumának vezető elemzője. Árokszállási Zoltán szerint az év végén 4,5 százalék környékén alakulhat az inflációs adat, míg a jövő évi átlag 3,5 százalék felett lehet.

Ismertette titkos részeket is tartalmazó győzelmi tervét az ukrán elnök

A béke elérése Ukrajna partnerein múlik, nem Oroszországon - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a parlamentben, ahol ismertette az öt pontból és három titkos mellékletből álló, győzelminek nevezett tervét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.17. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa
Pluszba fordultak a tőzsdék, erős meneten túl a Dow Jones

Pluszba fordultak a tőzsdék, erős meneten túl a Dow Jones

A hétfői csúcsdöntések után tegnap elromlott a hangulat az amerikai tőzsdéken, és a vezető indexek végül eséssel zártak, főleg a chiprészvények esése miatt. Ezt követően az ázsiai piacokon vegyesen alakultak a mozgások, a japán tőzsde esett, de a kínaiak felpattantak. A globális hangulatromlás Európában is érezteti hatását a mai kereskedésben, lefelé vették az irányt az európai tőzsdék, míg az amerikaiak hamar kilőttek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 16. 16:42
×
×
×
×