eur:
393.24
usd:
355.73
bux:
72449.77
2024. szeptember 4. szerda Rozália
A német Kevin Krawietz (j2) és Tim Pütz játszik a Marozsán Fábián (j) - Valkusz Máté (b) páros ellen a Magyarország-Németország Davis-kupa selejtező mérkőzésen Tatabányán 2024. február 3-án.
Nyitókép: Bodnár Boglárka

Lyukacsos teniszválogatott utazik Egyiptomba "visszakapaszkodni"

Nem áll rendelkezésre a Davis Kupában Marozsán Fábián és Fucsovics Márton, így kéne visszajutni a döntő selejtezőjébe.

Két éljátékosa, Marozsán Fábián és Fucsovics Márton nélkül utazik a magyar férfi teniszválogatott Egyiptomba a Davis Kupa jövő hétvégi osztályozójára.

A magyar szövetség keddi tájékoztatása szerint Nagy Zoltán kapitány Piros Zsombort, Valkusz Mátét, Fajta Pétert és Madarász Gergelyt küldheti pályára Kairóban, hogy kiharcolják a visszajutást a világcsoport I-ből a döntő selejtezőjébe.

"Nem lesz könnyű, de győzni megyünk" - jelentette ki a szakvezető. "Megnyugtatóbb lett volna, ha Marozsán Fábira és Fucsovics Marcira is számíthatok, vagy legalább az egyikük velünk tart, de ezen az összecsapáson nem vállalták a szereplést. Bízom a fiúkban, Piros Zsombi és Valkusz Máté már többször bizonyított a Davis Kupában, igazi specialistái ennek a csapatversenynek. Biztos vagyok benne, hogy Fajta Peti és Madarász Gergő is hozzáteszi majd a maga részét a siker érdekében" - tette hozzá.

A válogatott tavaly szeptemberben sikerrel vette az osztályozót, akkor Törökország ellen nyert 4-0-ra Keszthelyen. Idén februárban, Tatabányán aztán a magyarok 3-2-re kikaptak a németektől a selejtezőben. Egyiptom februárban szintén Kairóban, salakon fogadta Ecuadort, és az első három mérkőzés után 3-0-ra vezetve, magabiztos győzelemmel jutott tovább. Az afrikaiak legjobbja Mohamed Szafvat, aki jelenleg csak 382. a világranglistán, de 2020-ban 130. is volt.

Ami két gárda helyezését illeti, Magyarország 23. a DK-ranglistán, Egyiptom pedig a 43. helyen áll. A két ország legutóbb 2006-ban, Hódmezővásárhelyen találkozott, akkor Bardóczky Kornél vezetésével 5-0-ra nyertek a magyarok, akik összesítésben 5-1-re vezetnek a két nemzet párharcában.

A kairói párharc győztese jövőre ismét a világdöntő selejtezőjében szerepelhet majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Miközben a fél világ Ukrajna meghökkentő sikerét ünnepelte, végveszélybe került egy stratégiai fontosságú város

Miközben a fél világ Ukrajna meghökkentő sikerét ünnepelte, végveszélybe került egy stratégiai fontosságú város

A háború elején teljesen elképzelhetetlen volt, hogy az ukrán haderő megtámadja Oroszországot és elfoglal egy egész várost a rivális állam területén, így nem meglepő, hogy sokan hatalmas sikerként ünnepelték azt, hogy az 5000-es lélekszámú Szudzsa augusztusban ukrán kézre került. Közben kevés szó esett arról, hogy az orosz hadsereg elfoglalt számos kistelepülés mellett egy 14 ezres kisvárost, Novohrodivkát és felvonultak a stratégiai fontosságú Pokrovszk térségében. Ha az ukrán hadvezetés nem tudja sürgősen stabilizálni a helyzetet a keleti fronton, egyértelműen kijelenthető lesz, hogy sokkal nagyobbat vesztettek Kurszk megtámadásával, mint az oroszok, nemcsak Donyeck megye kerülhet súlyos veszélybe, de Dnyipropetrovszk védelmére is fel kell készülnie az ukrán hadseregnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 4. 11:33
×
×
×
×