eur:
392.82
usd:
353.99
bux:
72959.89
2024. augusztus 29. csütörtök Beatrix, Erna
Nyitókép: Szijjártó Péter/Facebook

Öt magyar konzul lesz a Ferencváros-Banja Luka meccs helyszínén

A csapatot 320 magyar szurkoló a helyszínen fogja támogatni.

Öt magyar konzul is jelen lesz a Ferencváros-Borac Banja Luka futballmérkőzés helyszínén csütörtökön Bosznia-Hercegovinában, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak a magyar szurkolóknak - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető arról számolt be, mielőtt útnak indult volna Brüsszelbe, hogy a Ferencváros sorsdöntő mérkőzésen lép pályára a Banja Luka-i stadionban, ahol eldől, hogy a magyar bajnok az Európa Ligában vagy a Konferencia Ligában fogja folytatni "remélhetőleg hosszú menetelését".

Tájékoztatása szerint a csapatot 320 magyar szurkoló a helyszínen fogja támogatni, ennyi jegyet adtak el a vendégszektorba, és a legtöbben autóbusszal, szervezett módon érkeznek majd.

"A nap folyamán öt konzulunk teljesít szolgálatot, segítve a ferencvárosi szurkolókat. Három konzulunk három olyan határátkelőhelyen lesz jelen, ahol várhatóan a ferencvárosi szurkolók megérkeznek majd Bosznia-Hercegovinába: Bród, Ógradiska és Svilaj határátkelőhelyein segítik az átkelést. Két konzulunk pedig a helyszínen, a stadionban fog segíteni az ügyes-bajos dolgok intézésében" - mondta.

Szijjártó Péter arra is kitért, hogy a konzulok reggel 8 órától vannak szolgálatban a határátkelőhelyeken, a hazafelé tartó szurkolókat pedig 23 órától fogják ugyanott segíteni.

Hozzátette: ügyeleti telefonszám működik most is, ezt hívhatják baj esetén: +36 30 387 0636.

Közölte, hogy "a ferencvárosi szurkolók előőrsei már megérkezhettek Banja Lukába, erre enged következtetni az a nagykövetségünkre befutott rendőri jelentés, amely úgy szól, hogy feltételezhetően a mérkőzésre érkezett ferencvárosi szurkolók keveredhettek verekedésbe, valószínűleg a helyi csapat drukkereivel az éjszaka folyamán".

Rámutatott, velük a helyi rendőrség reggel veszi fel a kommunikációt a magyar fél által biztosított tolmács segítségével.

"Reméljük, hogy azért kevesebb ilyen hírről tudjuk majd önöket tudósítani a következő órákban, sokkal inkább majd este a Ferencváros góljairól kell beszámolni" - fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Jelentett az Nvidia - Mi történik a piacokon?

Jelentett az Nvidia - Mi történik a piacokon?

Tegnap a Nasdaq vezetésével estek az amerikai tőzsdék, az esés pedig a határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján ma is folytatódhat, ugyanis hiába az Nvidia vártnál jobb negyedéves számai, a friss prognózisok csalódást okoztak a cég befektetőinek, így a zárást követően több mint 6 százalékot esett az árfolyam, ami az S&P 500-at és a Nasdaqot is magával rántotta.  Európában ma óvatos mozgásokat láthatunk azt követően, hogy az ázsiai piacok vegyesen teljesítettek. Gazdasági események szempontjából a délutáni német inflációs és a felülvizsgált amerikai GDP-adat hozhat nagyobb kilengéseket a piacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×