eur:
393.63
usd:
351.68
bux:
72949.64
2024. augusztus 25. vasárnap Lajos, Patrícia
Gulyás Michelle olimpiai bajnok öttusázó, mielőtt bedobja a korongot az olimpiai felkészülés keretében játszott Magyarország - Ukrajna barátságos férfi jégkorongmérkőzésen a Vasas Jégcentrumban 2024. augusztus 25-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A magyar sztárnyomozó akciója az ukrán-magyar előtt

Három góllal kikapott az ukrán csapattól az olimpiai selejtezőre készülő magyar férfi jégkorong-válogatott a Vasas Jégcentrumban rendezett vasárnapi felkészülési mérkőzésen.

Az első játékrész gól nélkül telt, a második harmadban aztán fél percen belül kétszer is betaláltak a vendégek, majd a 16. percben az ukránok ismét bevették a magyarok kapuját.

Az utolsó harmadban nem tudta kivédekezni az emberhátrányt Majoross Gergely együttese, amely 48 perc után már ötgólos hátrányban volt.

Az 52. percben az újonc Szongoth Domán juttatta a lecsorgó korongot a vendégek hálójába, ezzel a magyar csapat legfiatalabbja szerezte meg az első találatot, ezt a lendületet kihasználva egy remek letámadás után Galló Vilmos is betalált. Ezt követően emberelőnybe került a magyar csapat, amely Varga Balázs találata révén 5-3-ra zárkózott négy perccel a meccs vége előtt. Ennél közelebb viszont már nem jutott a nemzeti együttes, amely az utolsó percekben újabb gólt kapott, ezzel az ukránok beállították a 6-3-as végeredményt.

A keret kedden utazik Pozsonyba, ahol sorrendben Kazahsztánnal, Szlovákiával és Ausztriával játszik az olimpiai selejtezőn. A négyes győztese kvalifikálja magát a milánói olimpiára.

Férfi felkészülési mérkőzés:

Magyarország-Ukrajna 6-3 (0-0, 0-3, 3-3)

magyar gólszerzők: Szongoth (52.), Galló (53.), Varga (56.)

Budapest, 2024. augusztus 25.
Gulyás Michelle olimpiai bajnoköttusázó bedobja a korongot az olimpiai felkészülés keretében játszott Magyarország - Ukrajna barátságos férfi jégkorongmérkőzésen a Vasas Jégcentrumban 2024. augusztus 25-én.
MTI/Szigetváry Zsolt
Gulyás Michelle olimpiai bajnok öttusázó bedobja a korongot az olimpiai felkészülés keretében játszott Magyarország - Ukrajna barátságos férfi jégkorongmérkőzésen a Vasas Jégcentrumban 2024. augusztus 25-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
Egymást lőtte Ukrajna és Oroszország, hibrid fegyvert fejlesztettek az ukránok - háborús híreink vasárnap

Egymást lőtte Ukrajna és Oroszország, hibrid fegyvert fejlesztettek az ukránok - háborús híreink vasárnap

Az ukrán hadsereg vasárnap jelentette, hogy Oroszország az éjszaka folyamán rakéta- és dróntámadást indított Észak- és Kelet-Ukrajna ellen. A légvédelmi rendszerek a fegyverek többségét megsemmisítették, mielőtt azok elérték volna céljukat. Eközben Ukrajna és Oroszország területére lőtt, a Belgorod régióban található Rakitnoje városát ért támadásban öt polgári vesztette életét és tizenketten megsebesültek a térség kormányzója szerint. Új fegyvert fejlesztettek ki Ukrajnában, az új hibrid fegyvertől azt várják, hogy csapást tudnak majd mérni vele azokra az orosz repülőterekre, ahonnan az orosz bombázók és harci repülőgépek bevetésre indulnak ukrajnai célpontok ellen. Vasárnapi háborús híreink egy cikkben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 25. 18:04
×
×
×
×