eur:
394.71
usd:
367.73
bux:
70319.08
2024. június 25. kedd Vilmos
Kozák Danuta, az aranyérmes magyar négyes tagja a női kajaknégyesek 500 méteres versenyének döntője után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 7-én. Kozák Danuta pályafutása hatodik ötkarikás aranyérmét szerezte.
Nyitókép: Kovács Tamás

Olimpiai bajnokok botránya: Kozák Danuta kemény vádakkal illette Csipes Ferencet

Egy Facebook-posztban verbális molesztálással vádolta meg a hatszoros olimpiai bajnok kajakos az egykor szintén ötkarikás aranyérmes, jelenleg edzőként dolgozó Csipes Ferencet, és a jövőben nem hajlandó vele dolgozni.

Hosszú posztot tett ki a Facebookra Kozák Danuta olimpiai bajnok kajakos csütörtök reggel, amiben verbális molesztálással vádolta meg Csipes Ferenc kajakedzőt. A hatszoros olimpiai, tizenötszörös világ- és tizenhétszeres Európa-bajnok kajakos felidézett egy esetet, amikor egy edzésnap végén elment masszőrhöz, és amikor meztelenül feküdt a gyúrópadon, bejött egy edző "erősen befolyásolt állapotban".

"Elkezd verbálisan molesztálni és sértegetni a legkülönfélébb módokon. Magát valószínűleg viccesnek találhatja, de igazából pont olyan mint egy aluljáróban egy sokadig lepukkant, suttyó alkesz. Persze, ott lépsz két nagyon és soha többet nem látod. Szeretnék lépni én is két nagyot, de kb. meztelenül fekszem a gyúrópadon. Nagyjából a fejemet sem tudom felemelni, mert az erre kialakított mélyedésben van. Lehajtott fejjel, védekezésképtelen pózban kell eltűrnöm a megaláztatásokat. Szerencsére ebben jó vagyok, a sportban megtanulsz kussolni is. Megtanítanak" – áll a posztban.

Később az is kiderül, hogy az említett edző Csipes Ferenc, aki szerinte három hete "bomlasztja és idegeli" a tájékoztató versenyt megnyert csapathajók versenyzőit, beleértve a sajátjait és a saját lányát, Csipes Tamarát is. Ez szerinte azért is baj, mert az elmúlt két évben magyar női kajakos szakág nagyon gyenge volt, most viszont lenne két nagyon erős csapathajó is.

"A Magyar Kajak-Kenu szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság, a Budapesti Honvéd SE évtizedes és a Hadügyminisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának jelenlegi asszisztálásával, munkavégzésre teljesen alkalmatlan állapotban tevékenykedő edzővel a mai naptól semmilyen formában nem áll módomban érintkezni. Illetve kérem a fent említett illetékes intézmények felelősségének kivizsgálását" – írta a hatszoros olimpiai bajnok, aki 37 évesen készül a párizsi olimpiára.

Címlapról ajánljuk

Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

A kiválasztott magyar űrhajósok még itthon készülnek, de hamarosan az Egyesült Államokban folytatódik a kiképzésük, és a közelejövőben véglegesedik a kutatási programjuk is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Itt a fordulat Magyarországon? Vége a szűk esztendőknek

Itt a fordulat Magyarországon? Vége a szűk esztendőknek

Idén a gazdaság egyik fő hajtóereje a fogyasztás növekedése lehet - véli Árokszállási Zoltán, az MBH Bank vezető közgazdásza. A szakértők szerint az infláció csökkenése és a reálbérek növekedése szükséges feltétele volt annak, hogy a fogyasztás növekedése meginduljon a tavalyi visszaesés után, de úgy tűnik, hogy önmagában ez nem elég a kiskereskedelem gyors növekedéséhez. A szakértőktől megkérdeztük azt is, milyen hatása lehet a kötelező akciók kivezetésének.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×