eur:
385.26
usd:
354.71
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Ivan Sliskovic, az Olimpiakosz SFP játékosa (k), Bognár Alex és Pordán Bálint, az FTC-Green Collect játékosa a férfi kézilabda Európa-kupa elődöntőjében játszott FTC-Green Collect - Olimpiakosz SFP első mérkőzésen a budapesti Elek Gyula Arénában 2024. április 20-án.
Nyitókép: MTI/Purger Tamás

Férfi kézilabda Európa-kupa - Az FTC döntetlent játszott az elődöntő első meccsén

A Ferencváros házigazdaként 28-28-as döntetlent játszott a görög Olimpiakosz csapatával a férfi kézilabda Európa-kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

A visszavágót egy hét múlva rendezik.

Eredmény, elődöntő, első mérkőzés: FTC-Green Collect - Olimpiakosz SFP (görög) 28-28 (13-11)

lövések/gólok: 47/28, illetve 45/28

gólok hétméteresből: 2/1, illetve 2/2

kiállítások: 2, illetve 6 perc

A magyar csapat keretéből Lékai Máté, Prainer Viktor, Füzi Dániel, Ónodi-Jánoskúti Máté és Csörgő Kristóf hiányzott. Ennek ellenére jól kezdett az FTC, a védekezésén látszott a felkészültség, a visszarendeződése is megfelelő volt, Győri Kristóf pedig remekelt a kapuban. Egyik csapat sem erőltette a gyors játékot, és bár a Ferencváros 5-3-ra és 8-5-re is ellépett, az Olimpiakosz rendre vissza tudott zárkózni.

Budapest, 2024. április 20.
 (b) a férfi kézilabda Európa-kupa elődöntőjében játszott FTC-Green Collect - Olimpiakosz SFP első mérkőzésen a budapesti Elek Gyula Arénában 2024. április 20-án.
MTI/Purger Tamás
Férfi kézilabda Európa-kupa elődöntőjében játszott FTC-Green Collect - Olimpiakosz SFP első mérkőzésen a budapesti Elek Gyula Arénában. MTI/Purger Tamás

A szünetben két találat volt a különbség, majd a második félidőben is kiegyenlített játék zajlott a pályán, és nagyjából egyenlő volt a hibák száma is. A hatodik percben 3-2-nél vezettek a görögök, ezt követően az 53. percben tudtak ismét előnybe kerülni egy 4-0-s sorozatuk végén. Az FTC gyorsan fordított és a legvégén a kétgólos győzelemre is volt esélye, de ismét jöttek a hibák, melyeket kihasználva az Olimpiakosz egyenlített.

Budapest, 2024. április 20.
Imre Bence, az FTC-Green Collect játékosa (b2), Miha Kavcic és Ivan Sliskovic, az Olimpiakosz SFP játékosaa férfi kézilabda Európa-kupa elődöntőjében játszott FTC-Green Collect - Olimpiakosz SFP első mérkőzésen a budapesti Elek Gyula Arénában 2024. április 20-án.
MTI/Purger Tamás
Az FTC-Green Collect játékosa (b2), Miha Kavcic és Ivan Sliskovic, az Olimpiakosz SFP játékosaa férfi kézilabda Európa-kupa elődöntőjében játszott FTC-Green Collect - Olimpiakosz SFP első mérkőzésen a budapesti Elek Gyula Arénában. MTI/Purger Tamás

Az olimpiai kvótás magyar válogatott jobbszélsője, Imre Bence hét gólt szerzett, négyen pedig négy találattal zártak az FTC-ben. Győri Kristóf tíz, Borbély Ádám két lövést védett. A túloldalon Szavvasz Szavvasz nyolc, Miha Kavcic hét alkalommal talált be, Panagiotisz Papantonopulosznak 11 védése volt.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×