eur:
390.94
usd:
365.85
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Yellow Water Polo Ball falling into the water with splashing effect against blurred sportsman background, natural lighting, copy space
Nyitókép: Elena Popova / Getty Images

Az OSC nyerte a Vasas elleni rangadót

A vendég OSC váratlanul biztosan, 11-9-re verte a Vasast a szombati játéknapon a férfi vízilabda ob I felsőházában, a Komjádi Uszodában. Győzött a BVSC és az FTC is.

A bajnoki középszakasz szombati játéknapjának rangadóján a tabellán harmadik házigazdák két negyeden át jól tartották magukat, utána azonban a negyedik pozíciót elfoglaló OSC elhúzott, főképpen hatékonyabb mezőnyjátékának köszönhetően, mert míg a Vasas csak kétszer, a vendégegyüttes hét alkalommal is akciógóllal vette be ellenfele kapuját. A meccs legeredményesebb játékosaként Lars ten Broek, az OSC holland légiósa négy találatot jegyzett.

A Kőér utcai meccsből alig tíz perc telt el, amikor a címvédő és listavezető Ferencváros már 7-0-ra vezetett. Félidőben 11-3 volt az állás, a harmadik negyed felénél pedig "rászámoltak" a Honvédre, merthogy meglett a "tíz közte" (4-14). A zárószakaszban sem lelt sok öröme a házigazdának, a különbség tovább nőtt, a vége 23-9-es, roppant súlyos vereség lett.

Ugyancsak a nyolccsapatos felsőház tagjaként küzdött meg egymással a hazai medencében vízbe szálló Szeged a Kaposvárral, s győzött egy góllal, míg a hat együttest felvonultató alsóházban a Miskolc a zárónegyedet nyerve bizonyult jobbnak két góllal vendégénél, a Pécsnél.

Eredmény:

E.ON férfi ob I, középszakasz:

felsőház, 6. forduló:

A-Híd VasasPlaket - Genesys-OSC Újbuda 9-11 (1-1, 3-4, 2-4, 3-2)

Szegedi VE–Kaposvári VK 11-10 (3-2, 3-2, 3-4, 2-2)

BVSC-Zugló–Szolnoki Dózsa Praktiker 11-7 (4-1, 2-2, 2-1, 3-3)

EPS-Honvéd–FTC-Telekom Waterpolo 9-23 (0-5, 3-6, 2-5, 4-7)

alsóház, 5. forduló:

PannErgy-Miskolci VLC - PVSK-Mecsek Füszért 12-10 (5-4, 3-5, 2-1, 2-0):

UVSE - Metalcom-Szentes 11-11 (3-2, 2-3, 4-4, 2-2)

DIGI-Eger - KSI 18-10 (2-1, 7-3, 5-5, 4-1)

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Nincs ma hiány piacmozgató gazdasági eseményekből: délelőtt sorra érkeztek a GDP adatok az EU-s országokból, illetve közzétették az eurózóna inflációs és növekedési adatát is, ami alapján elmondható, hogy a térség gazdasága az első negyedévben az elemzői várakozásokat meghaladó növekedést mutatott az előző negyedévhez képest - ennek ismeretében megmaradhat a júniusi kamatvágás esélye. Eközben tovább dübörög a gyorsjelentési szezon, kedvezőtlen számok érkeztek többek között a Volkswagentől és a McDonald's-tól is. Az európai tőzsdék után pedig az amerikai részvényindexek is mínuszban nyitottak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×