eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Milák Kristóf (b) és Sós Csaba szövetségi kapitány a 18. rövidpályás úszó országos bajnokságon Kaposváron 2022. november 17-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Sós Csaba nyíltan beszélt Milák Kristófról: a versenyen minden kiderül

Néhány kivétellel a Kanári-szigeteken és Törökországban edzőtáboroznak ezekben a hetekben a magyar úszóválogatott legjobbjai. Az előző hétvégén Milák Kristóf is elutazott Tenerifére, de a szövetségi kapitány szerint meg kell várni az első versenyét ahhoz, hogy biztosnak tekinthessük a visszatérését. Sós Csaba arról is beszélt, hogy megfelelő állapotban örömmel látná az olimpiai bajnokot a váltóban is.

A közelgő úszó országos bajnokság jó lehetőség a szövetségi kapitány szerint arra, hogy valaki még olimpiai szintidőt ússzon, Sós Csaba – mint az InfoRádiónak nyilatkozva tisztázta – az olimpiát megelőző Eb-re utazó csapatot az ob után ki is jelöli.

"A tét igen nagy, a jelenleg zajló edzőtáboroknak az is a céljuk, hogy meleg égővben a sportolók ne betegedjenek meg, csak az úszásra tudjanak koncentrálni" – mondta a tenerifei és a törökországi edzőtáborokkal összefüggésben, megjegyezve, a tenerifei helyszín azért jelent kicsit összetettebb feladatot, mert "a fél világ odajár" ilyenkor, ugyanabból a célból.

Közben egy ország – és a fél világ – vár Milák Kristóf visszatérésére versenyen, róla is említést tett a kapitány.

"Ha valaki egy olimpián eredményes akar lenni kiélezett helyzetben, akkor tartós, kőkemény munka szükséges. Azzal együtt én érzékelem a társadalmi megítélést is; nyilván egy nem átlagos versenyzőről van szó,

elképzelhető, hogy más alapelvek mentén is fel tud jutni a csúcsra, de

nagyon sok mindennek egyben kell lenni, hogy ez az olimpia sikeres lehessen. Egyért drukkolok csak, hogy minél előbb fölvegye a kemény munkát, és tartósan, folyamatosan dolgozzon, mert az olimpia után is lesz élet. Ezt elmondtam már többször" – nyomatékosította a sportági szakvezető.

Azt szerinte most nem lehet igazán megmondani, hol tart Milák Kristóf, de versenyen látni lehet majd. "Nem akkor, amikor egyszer feláll valaki és úszik valamit, hanem amikor több számot úszik" – fogalmazott.

Arról, hogy elképzelhetőnek tartja-e, hogy Milák Kristóf az ob-n rövidebb számokat vállal majd, mint a 200 m pillangó, Sós Csaba azt mondta, a legendás rúdugró, Armand Duplantis sem próbálkozik hármasugrásban.

"Milák 200-as pillangós, az lesz a lényeg, annak a címvédője az olimpián. Nyilvánvalóan más számokban is nagyon eredményes lehet, akár nyerhet is a tehetsége alapján, de mégiscsak a fő szám a 200 pillangó" – szögezte le.

A váltóban is számít Milák Kristófra, ez nem érzelmi kérdés, a kapitány dolga az, hogy a lehető leggyorsabb váltót állítsa össze.

"A kötelességem és a belső igényem is ez, hiszen a másik három úszó iránt is felelősséggel tartozunk. Természetesen ha olyan állapotban van, és a formája is látható, meg el is bírja, akkor egyértelműen tagja lesz, inkább fordítva mondanám, hogy nagyon megérzik a váltóink, ha ő nem úszik. Kifejezetten óhajtom, hogy váltózzon" – fogalmazott Sós Csaba úszókapitány.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×