eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Match ball lying on the parquet near 9 m line.
Nyitókép: Dziurek/Getty Images

Meghalt az amerikai kézilabdasport magyar legendája

Kilencvenkét éves korában elhunyt Jurák László, aki a kézilabdasport egyik meghonosítója volt az Egyesült Államokban.

Jurák halálhíréről az Egyesült Államok kézilabda-szövetsége számolt be közösségi oldalán.

Az 1931-ben született sportember a Postás SE-ben játszott, és 17 évesen már az NB I-ben szerepelt. Negyedéves volt a Testnevelési Főiskolán, amikor 1956-ban elhagyta az országot és Amerikába költözött. Három hónappal később már Rockefeller-ösztöndíjasként tanulhatott a New-York-i Egyetemen, ahol 1962-ben mestervizsgával végzett.

A sportág felépítését és elterjesztését a nulláról kezdte a New York Hungária nevű klubon belül. Rendszeresen pályára lépett játékos-edzőként az amerikai bajnokságban és 1970-ig új hazája válogatottjában is – szerepelt az 1963-as és az 1970-es világbajnokságon is -, miközben testnevelő-tanárként dolgozott.

Az 1972-es müncheni olimpián szövetségi kapitányként vezette a csapatot, amely a 16-os mezőny 14. helyén végzett.

Edzőként labdarúgással és kosárlabdával is foglalkozott, 1964 és 1993 között a The Waldorf School of Garden City csapataival a különböző egyetemi futballbajnokságokat 19 alkalommal végzett az élen.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×