eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Gyulay Zsolt, a MOB elnöke a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) együttműködési megállapodásának aláírásán Budapesten 2022. november 10-én. Az együttműködés célja, hogy a közmédia az összes csatornáján bemutathassa a 2024-es párizsi olimpiára készülő, illetve kvótáért küzdő sportolók útját a nyári játékokig.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Már 92 magyar olimpiai kvóta biztos, de Gyulay Zsolt akár a duplájára is számít

A kézilabda-válogatottak sikeres kvalifikációján múlhat, hogy nagyobb lesz-e a magyar küldöttség Párizsban, mint 2021-ben Tokióban volt. Az InfoRádió Gyulay Zsolt MOB-elnököt kérdezte.

Jelentősen nőhet a tavaszi hónapokban az olimpiai kvótaszám – mondta az InfoRádióban Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

"Időarányosan szerintem jól állunk. Most 92-t látunk, de tudjuk, hogy a ranglisták alapján száz fölött vagyunk már.

Nyilván még kesergünk egy kicsit a női kosárcsapat miatt" - utalt arra, hogy a spanyol válogatott ellen egyetlen ponttal kapott ki Székely Norbert alakulata, ezzel esett el az ötkarikás indulás lehetőségétől. "Ne felejtsük el, hogy fantasztikus eredményt értek el a lányok, de nem sikerült behúzni azt az utolsót. Ellentétben a női vízilabda-válogatottal, amelynek viszont igen, ami nagyon jó. Persze a magyar kosárlabdának és az olimpiai csapatnak is sokat jelentett volna. De bízunk abban, hogy a két kézilabdacsapat még versenyben van, és jól fog szerepelni, úgyhogy bízom benne, hogy 175 fölött leszünk" - húzta alá. 2021-ben az elhalasztott tokiói olimpián 173 sportoló képviselte a magyar színeket.

A sportvezető arról is beszélt, hogy megnyugtatóan rendezte a MOB az utazás kérdését, a sportolóknak a legkényelmesebb konstrukciót alakították ki. A Wizz Air szállítja majd a magyar sportolókat, és minden fordul majd gép, mert aki végzett a versenyével, annak el kell hagynia az olimpiai falut.

"Az érmesek jelentenek kivételt, remélem, minél többen jönnek majd haza az olimpia végén az úgynevezett aranygéppel augusztus 12-én. Remélhetőleg tele leszünk" – mondta a MOB elnöke.

A most is zajló győri sportlövő-Eb mellett a következő időszakban több sportágban is lesz itthon kiemelt olimpiai kvalifikációs esemény. A párizsi játékok megnyitóját július 26-án tartják, az olimpia augusztus 11-én zárul.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×