eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Handball Player warming up while holding a handball
Nyitókép: imagean/Getty Images

Összeállt a kézilabda olimpiai selejtezők órarendje

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elkészítette a márciusi férfi, illetve az áprilisi női olimpiai selejtező órarendjét.

A magyar szövetség (MKSZ) szerdán a honlapján jelezte, hogy a magyar férfi válogatott Tatabányán valamennyi versenynapon a második mérkőzésen lép pályára, míg a női nemzeti együttes áprilisban Debrecenben, a Főnix Arénában az első két napon az első, a zárónapon a második találkozón lesz érdekelt.

Fontos számunkra, hogy végig a saját kezünkben legyen a sorsunk, így örömteli, főként az utolsó napot illetően, hogy a későbbi mérkőzést játszhatjuk” – idézte az oldal Chema Rodríguezt, a férfi együttes szövetségi kapitányát, aki hozzáfűzte: kétszer is kései mérkőzést játszanak, de az első után szünnap következik, így az utolsó meccs előtt több pihenőidejük lesz.

„Ez szintén nagyon fontos, hiszen négy nap alatt kell három meccsen helytállnunk. Nem kérdés, nagyon nehéz torna előtt állunk, de a célunk világos: kijutni Párizsba!” – tette hozzá.

Golovin Vlagyimir, a női nemzeti csapat szakvezetője azt hangsúlyozta, hogy nagyon korán kezdik a selejtezőt, de fontos volt számukra, hogy a svédek elleni kulcsfontosságú találkozó előtt minél többet pihenhessenek.

„Így ebből a szempontból számunkra ideális a mérkőzésbeosztás. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy megszerezzük a kvalifikációt az olimpiára!” – fogalmazott.

A szövetség kitért rá: az olimpiai selejtezőkre a bérletértékesítés az IHF-fel történő egyeztetések lezárását követően indulhat. A tervek szerint a tornákra először bérleteket árusítanak majd, napijegyek a készlet erejétől függően, később válhatnak elérhetővé.

Mindkét tornáról a kvartett első két helyezettje jut ki a párizsi ötkarikás játékokra.

Az olimpiai kvalifikációs tornák menetrendje:

férfi olimpiai selejtező, Tatabánya:

március 14., csütörtök:

Norvégia-Portugália 18.30

MAGYARORSZÁG-Tunézia 21.00

március 16., szombat:

Portugália-Tunézia 17.00

Norvégia-MAGYARORSZÁG 19.30

március 17., vasárnap:

Tunézia-Norvégia 18.30

MAGYARORSZÁG-Portugália 21.00

női olimpiai selejtező, Debrecen:

április 11., csütörtök:

MAGYARORSZÁG-Kamerun 15.30

Svédország-Japán 18.00

április 12., péntek:

Svédország-MAGYARORSZÁG 18.00

Japán-Kamerun 20.30

április 14., vasárnap:

Kamerun-Svédország 16.45

MAGYARORSZÁG-Japán 19.15

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×