eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Zalánki Gergő büntetőt dob a férfi vízilabdatorna csoportkörének 2. fordulójában játszott Magyarország - Olaszország mérkőzésen a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 7-én. A magyar válogatott 9-9-es döntetlen után ötméteresekkel 15-14-re nyert.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Nyilatkozatok a vízilabda-vb 7. helye után - "Voltak gondjaink, nem elsősorban a csapaton belül"

Zalánki Gergő önkritikusan nyilatkozott a montenegróiak ellen megszerzett 7. vb-helyezés után, de optimista: délután nem várost fognak nézni Dohában, hanem összeülnek, kibeszélve mindent. Varga Zsolt szövetségi kapitány azt mondja, amit korábban is: az olimpia a cél.

Varga Zsolt, a dohai világbajnokságon hetedik magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint csak nyáron, a párizsi olimpián derül ki igazán, hogy milyen hozadékai voltak a katari viadalnak.

"Ezen a meccsen is volt legalább

hat olyan gól, ami egyszerű figyelmetlenség

volt. Mi most bekerültünk egy negatív spirálba, szemben mondjuk a franciákkal, ebből jön az, hogy lecsúszunk egy-egy védekezésről, lövéseket hibázunk. Ebből csak győzelemmel lehet kijönni" - nyilatkozta Varga Zsolt a Montenegró ellen ötméteresekkel megnyert helyosztót követően.

A szakember megjegyezte, a tavalyi és a mostani vb egymással összehasonlítva egy parabola és egy hiperbola, hiszen akkor minden momentum őket segítette, egy góllal nyerték a meccseiket, vagy ötméteres párbajban, itt viszont szinte mindig az ellenkezője történt.

Varga Zsolt kiemelte, összességében ez

egy hosszabb távú terv része

volt, és csak nyáron, a párizsi olimpiát követően derül ki, mi az, ami működött:

"Párizsban lezárunk egy szakaszt a magyar vízilabdában, akkor tudjuk értékelni, mit hozott a konyhára ez a mostani világbajnokság, mert már most nagyon sok mindent, egész biztosan" - mondta Varga Zsolt.

A kapitány ezúttal is elmondta, körülbelül még két hétre lett volna szüksége ahhoz, hogy elérjék a megfelelő játékszintet.

"Sok mindent helyre tudtunk tenni, minden kudarcpont, amikor az ember mélyre kerül, hoz sok olyan lehetőséget, ami által akár új utakon is el lehet indulni" - fogalmazott a szakember.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×