eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Székely Norbert, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a kosárlabda olimpiai selejtező torna 3. fordulójában játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a soproni Novomatic Arénában 2024. február 11-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összeomlott a női kosárlabda-válogatott - Székely Norbert: meg kell gyászolni ezt a helyzetet

Az InfoRádiónak interjút adó női kosárkapitány kereste a szavakat a nehezen megmagyarázható vereség után, de szerinte mindenképp mellette szól, hogy az utolsó pillanatig volt esély olimpiára menni, illetve Eb-4. helyezett az általa és csapata által felépített hölgyválogatott.

A magyar női kosárlabda-válogatott nem jutott ki az olimpiára, mivel a soproni selejtezőtorna zárómérkőzésén - 22 pontos előnyről - gyakorlatilag az utolsó másfél negyed alatt kikapott Spanyolországtól, és a négycsapatos viadal utolsó helyén végzett. A tornáról Japán, Spanyolország és Kanada szerzett kvótát.

Székely Norbert szövetségi kapitány az InfoRádióban azt mondta, hogy nem a verség ténye, hanem annak a mikéntje fájó igazán, és hogy egy hosszabb folyamat lesz feldolgozni ezt a kudarcot.

"Meg kell gyászolni ezt a helyzetet. A hogyanra nagyon nehéz szavakat találni. Az embernek megszakad a szíve, nincs jobb szó rá" - fogalmazott.

Hogy min múlott az olimpiára jutás az olimpiai ezüstérmes Japán megverése (81-75), illetve a harmadik negyedben látott 22 pontos vezetés fényében Spanyolországgal szemben (72-73), arról Székely Norbert azt mondta, a kiváló - spanyolok elleni - első félidő után a csapat visszavett a ritmusból, nem tudta felvenni ugyanazt a tempót, mint azelőtt, és

a kispadtól sem tudtak olyan impulzust adni, amely átsegíthette volna a csapatot a holtponton, ez összességében elbizonytalanodáshoz vezetett,

amelyet a spanyolok kihasználtak.

Azt azért megjegyezte, hogy nem a magyar válogatott volt ennek a csoportnak az esélyese, hisz Spanyolország aktuális Eb-ezüstérmes, így nem a meccs elbukása a borzasztó, hanem az, ahogyan elesett a női kosárlabda-válogatott a párizsi olimpián való szereplés jogától.

"Megmozgattuk az embereket, telt házas meccseket tudtunk játszani, látszik, hogy nem csak Európával, de a világgal is versenyben vagyunk már, legalábbis a legjobbak közelében, egy jó eredmény pedig sok gyereknek ad a kezébe kosárlabdát" - utalt Székely Norbert az Eb-4. helyezésre, illetve arra, mit okozott volna, ha kijut a csapat a nyári játékokra.

A személyes sorsát érintő kérdést azzal hárította el, hogy ilyen kevéssel az esemény után még "nem történtek meg azok a beszélgetések, amelyek egy ilyet követni szoktak".

"Euróba-bajnoki negyedik helyezettek vagyunk, az utolsó pillanatig versenyben voltunk az olimpiai szereplésért, egy perspektivikus csapatot építettünk az elmúlt évben, remélem, hogy mindenki tudja azt, hogy a sport az nehéz, néha nyerünk, néha veszítünk, de együtt vagyunk. Tudom azt, hogy a vezetők is hasonlóképpen gondolkodnak" - vélekedett Székely Norbert.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×