eur:
391.05
usd:
367.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Kiss Virág, a magyar válogatott játékosa a csapat edzésén a soproni Novomatic Arénában a női kosárlabda olimpiai selejtező kezdete előtti napon, 2024. február 7-én.
Nyitókép: MTI/Tóth Zsombor

Számít a hazai közönségre a női kosárlabda-válogatott

A világ 12 legjobb válogatottja közé kerülésért, azaz a párizsi olimpiai kvótáért lép pályára a seletjezőben a női kosárlabda-válogatott.

„Nem érzem egyelőre, hogy nagyon idegeskednék, amolyan egészséges drukk van bennem. Persze ahogy nézi az ember az előkészületeket, a jegyértékesítés alakulását vagy a többi csapat érkezését, már ott van a gondolat, hogy hamarosan kezdődik, de úgy vagyok vele, bárcsak tényleg kezdődne már” - mondta vidáman a mieink kulcsjátékosa” − nyilatkozta a molcsapat.hu portálon Kiss Virág.

Mivel a Spanyolországot, Kanadát és Japánt felvonultató csoportban az olimpiai részvételhez elég az első három közé kerülni, a női kosárlabda-válogatott klasszisa bizakodó, szerinte a szurkolók segítsége az ellenfelekre helyez majd nagyobb nyomást.

A játékos leginkább a spanyolok ellen szeretne győzni, és visszavágni az Európa- bajnokságon elszenvedett vereségért.

„Úgy gondolom, Kanada ellen is akad, amiben mi vagyunk a jobbak, és ha ezt sikerül kidomborítani, akkor nyerhetünk ellenük is. Japán egészen különleges ellenfél, rájuk nagyon nehéz felkészülni, de nemcsak nekünk, az összes többi csapatnak is − mondta a 25 éves sportoló.

Kiss Virág három szoros meccsre számít, amit egy-egy dobás dönthet el.

„Néha elgondolkodom rajta, mennyire nem irigylem Székely Norbit, amikor keretet kell hirdetnie, még kevésbé, amikor szűkítenie kell a létszámot. Szerencsére egyre nagyobb a merítés, sok a minőségi játékos és mindenki mást és mást tud betenni a közösbe. A játékosokban közös, hogy mindenki csapatban gondolkodik, ennek köszönhetően bármi is az, amit a nagy egészbe betehet, azt maradéktalanul be is teszi” − mondta a lapnak a játékos.

A magyar női kosárlabda-válogatott Kanada ellen kezd, majd Japán és végül Spanyolország következik.

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×