eur:
389.66
usd:
361.98
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Sziliczei-Német Rebeka a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság női 1500 méteres versenyének negyeddöntőjében a Hala Olivia sportcsarnokban a lengyelországi Gdanskban 2023. január 13-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Élet Liuék után: az Eb-bronzérem után már a vb-re tervez Sziliczei-Német Rebeka

Pályafutása első egyéni dobogós helyét érte el Sziliczei-Német Rebeka, aki január közepén bronzérmet nyert 1500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók gdanski Európa-bajnokságán. A 24 éves sportoló az InfoRádióban azt mondta, hogy csúcsformán kívül okos, taktikus versenyzéssel próbált mindent megtenni az álom beteljesüléséért.

Eddigi sportolói pályafutása legjobb eredményeként Eb-bronzot nyert Eindhovenben Sziliczei-Német Rebeka rövidpályás gyorskorcsolyázó január derekán, a megszerzése azonban eléggé kaotikusra sikeredett, mint az InfoRádióban elmondta, "jókor kellett jó helyen lenni".

A taktika is közrejátszott a bronzéremben, az elődöntőben és a döntőben is élre állva maradt ki a lökdösődésből, a verseny óta is már többen, edzők és versenytársak is megjegyezték neki, hogy okosan, szépen versenyzett, kellett ehhez a sikerhez a "versenyzői mentalitás".

"Nagyon gyakran és sok korcsolyázó gondolkodik úgy, hogy azt a taktikát választja, hogy kivár, megvárja, amíg a többiek kilökik egymást vagy kifárasztják az élen, és a végén robbant. Én ezt nagyon ritkán szoktam csak alkalmazni, nem érzem az erősségemnek a legvégén robbantást,

szeretek részese lenni a versenyzésnek.

Persze benne van az is a pakliban, hogy így járok pórul, összeakadunk egy szerencsétlen előzésben."

Az Eb-t megelőző hetekben kisebb betegséggel küszködött, nem volt százszázalékos a felkészülése, fizikálisan érezte, hogy nincs a topon, de igyekezett ettől elvonatkoztatni a jégen, mentálisan teljesen a versenyben létezni.

"Ennek megfelelően próbáltam versenyezni, az erőm addig tartott, ameddig, de a taktika végül kifizetődőnek bizonyult" – nyomatékosította.

Csapatban ugyanakkor már van érme, a tavalyi Eb-n már szereztek egy váltóezüstöt, erre most is vágyott, balszerencsésnek tartja, ahogyan a mostani elődöntőből egy bukás miatt kiestek.

Hogy a betegség miatt távolmaradó Jászapáti Petra mennyire hiányzott, arról azt mondta, hatalmas veszteség volt, de a vetélytársaktól is mindenütt hiányzott egy-egy meghatározó ember, ezáltal kiegyenlített a mezőny.

Februárban két világkupaverseny, márciusban Rotterdamban a világbajnokság vár rájuk, ezekre a versenyekre leginkább az 1500 méteres távon szeretne majd a legjobbak közt lenni, ezt is szereti a legjobban, a vk-versenyeken még 1000 méteren is lehet esélye korcsolyázni, sőt a vk-eredmények döntik el, hogy ki és milyen távon indulhat a világbajnokságon.

Az biztos, hogy a vb már nem az Eb lesz, hisz jönnek az észak-amerikai és ázsiai korcsolyázók, akik meghatározó szerepet játszanak a sportágban, de úgy véli, az európai versenyek élmezőnye ott van a világversenyek élmezőnyében is.

Hogy a világbajnokságig mennyire lehet fejlődni, arról azt mondta, már nem sokat, de a nyári felkészülés sokat adhat a következő szezon szempontjából. A saját fejlődésének záloga is sok minden lehetne.

"Nem is gondolom, hogy meg lehet mondani, hogy van egy-egy terület, ahol már nem lehet fejlődni, mindig és mindegyiken van hova" – jelentette ki Sziliczei-Német Rebeka.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?

Finis - Sok politikus lesz ma az utcán

Délután négy órakor lejár az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az egyéni jelölteknél a június 9-ei önkormányzati választásra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×