eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője (k) ünnepel a trófeával a győzelmi emelvényen, miután megnyerte a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság abu-dzabi futamát a Yas Marina versenypályán 2019. december 1-jén. Balról a második helyezett Max Verstappen, a Red Bull holland, jobbról a harmadik helyen végzett Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője.
Nyitókép: MTI/AP/Luca Bruno

Szakíró: akárhogy is fájhat egyes rajongóknak, Lewis Hamilton egy brand

Csütörtökön robbant a hír, hogy a Forma-1 hétszeres világbajnoka Lewis Hamilton jövőre a Mercedestől a Ferrarihoz igazol. Vámosi Péter, a Motorsportonline.hu főszerkesztője az InfoRádióban elmondta, kapkodós döntés születhetett a háttérben, Charles Leclerc akár átverve is érezheti magát a maranellóiaknál, míg a szintén ferraris Carlos Sainz hiába volt az egyedüli 2023-ban, aki jobb tudott lenni a sportág egyeduralkodójánál, Max Verstappennél.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok brit Lewis Hamilton 12 idény után 2025-ben, 40 évesen új életet kezd, de még sportágán belül: a Ferrari istállóhoz szegődik Carlos Sainz helyére.

Hogy miért dönthetett így, arról Vámosi Péter szakíró, a Motorsportonline.hu főszerkesztője az InfoRádióban azt mondta, mint minden házasságban vagy olyan környezetben, ahol jó ideje dolgozik egy adott cégnél, eljöhet egy olyan pont, amikor hatalmas sikerek után hullámvölgybe kerül adott esetben egy komplett vállalat is.

"Megtörténhet az, hogy Lewis Hamilton már nem bízott a Mercedesben, amelyhez az összes eddigi sikere köthető" - utalt arra, hogy valamennyi vb-elsőségét ennél az istállónál szerezte a veterán brit.

Az elmúlt két-három év kudarca sarkallhatta szerinte arra Hamiltont, hogy belássa, a cégnek nem sikerült stratégiai, tervezési hibákat kijavítani, és azt gondolhatta, "nem rajta múlik", emiatt mert váltani.

"Kicsit olyan történetet láthatunk, mint amikor valaki a Barcelonából átigazol a Real Madridba" - hozott focis hasonlatot az olasz sajtóhoz hasonlóan, amely Cristiano Ronaldo Madridból Juventusba igazolását látja most újra.

Hogy mit nyer a Ferrari Hamilton érkezésével, és hogyan működhet a Leclerc-Hamilton páros, arról úgy vélekedett, hogy itt most azért Charles Leclerc-re is figyelni kell, akinek akár még néhány nappal ezelőtt is azt mondhatták, hogy benne bíznak a legjobban, ő az első számú pilóta, rá építik a csapatot.

"Ehhez képest az látszik, hogy

hatalmas kapkodás volt csütörtökön a Mercedes és a Ferrari oldalán is, utóbbi másfél mondatot erőszakolt ki magából, azt, hogy a hír igaz"

- mutatott rá. "Egyértelműen látszik, hogy ez friss döntés lehetett, nem egy olyan, amelyet már fél éve előkészítettek, bár a Ferrari már többször próbálta Hamiltont magához édesgetni. Hamilton pedig - akárhogy fájhat is ez egyes rajongóknak - egy brand" - részletezte.

Arra is rámutatott, hogy aki csütörtök délelőtt vásárolt Ferrari-részvényt, az estére nagyon meggazdagodhatott, üzletileg "érdekes és jó" döntésnek tartja a transzfert, még úgy is, hogy egy év van az igazolásig.

A másik oldal a Mercedesé: 2024-ben lehet, hogy az istálló titkolózni fog, míg Hamilton nem abban az autóban fog ülni, amelyet 2025-re "alá" fejlesztenek - jegyezte még meg Vámosi Péter.

Carlos Sainzot e mentén "corporate harcosnak" nevezte, aki "betartja a vállalati kultúrát", aki nyilatkozata szerint mindent megtesz a Ferrari sikeréért.

"Mindig is lesajnált karakter volt, ugyanakkor stabilan ő szállít jó dolgokat, és láthatjuk, Leclerc nem tudott futamot nyerni, Carlos Sainz viszont igen, egyedüliként a komplett mezőnyből"

- mutatott rá.

Jó lehetőségei nincsenek, de nagy csavar lenne, ha épp a Mercedes "dobná meg" egy egyéves szerződéssel, bár ezt a műfajt Carlos Sainz nem igazán szereti, sokkal valószínűbb a szakíró szerint, hogy az érkező Audi fő figurája lehet, "az a kérdés, benne vannak-e azok a képességek, hogy az Audi által elvárt vezető egyéniség legyen".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×