eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője ünnepel, miután megnyerte a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Portugál Nagydíját az algarvei pályán a dél-portugáliai Portimaóban 2020. október 25-én. A 35 éves versenyzőnek ez volt pályafutása 92. futamgyőzelme, mellyel átadta a múltnak a legendás hétszeres vb-győztes német Michael Schumacher 91 sikert számláló rekordját.
Nyitókép: MTI/EPA pool/Jose Sena Goulao

"Mint amikor Cristiano Ronaldo ment a Juventusba" - reakciók a Hamilton-bombaátigazolásra

Ötszázszor meg tudta volna venni a britet a maranellói Forma-1 csapat egy jól értesültnek tűnő olasz újságíró szerint, aki Hamilton apjától már öt éve tudott a csütörtöki bombahírről, csak épp nem hitte el, ahogy még igen sokan.

Mint az Infostart csütörtök este megírta, a 2025-ös évet 40. születésnapja után a Ferrari szerelésében és F1-es autójában kezdi az aktív pilóták rekordbajnoka, a Mercedesszel korábban sikert sikerre halmozó brit Lewis Hamilton.

A 2010-es évek meghatározó versenyzője Carlos Sainzot váltja, Charles Leclerc csapattársa lesz 12 mercis év után.

Carlo Vanzini, az olasz Sky televízió F1-es kommentátora elismerte, biztosat nem lehetett előre tudni, így robbant a bomba csütörtök este. A pletykák szerda éjjel kezdtek terjedni, úgy tűnik, biztos forrásokból.

„Valóban este, éjjel terjedt el. Már voltak bizonyos pletykák előtte délután is, hogy talán valamilyen gond lehet Carlos szerződésével. Nem írták alá, és megkérdeztük, miért, miért várnak ezzel. Voltak bizonyos problémák Carlos imázsjogaival. Aztán a nap során később hallottunk Lewisról” – mesélte Vanzini csütörtök este a brit Sky Sports műsorában, amelyet az M4 Sport szemlézett.

Az átigazolást segíthette, hogy John Elkann Ferrari-elnök baráti viszonyt ápol Hamiltonnal, gyakran találkoznak, nagy "rajongó" hírében áll.

„Ez egy olyan házasság, amit muszáj megkötni. Tudjuk, hogy az elmúlt tíz évben már háromszor volt közel John Elkann és a Ferrari ahhoz, hogy megállapodjon Lewisszal” – mondta a tévés.

Ami az olasz fogadtatást illeti, Cristiano Ronaldo Serie A-ba szerződésével állította párhuzamba a mostanit.

„Egyetértek azokkal, akik szerint ez egy nagy dolog a Forma–1 szempontjából, a Ferrari szempontjából, az olasz szurkolók szempontjából. Annyi üzenetet kapok délelőtt óta, mintha a Ferrari már megnyerte volna a bajnokságot. Még nem nyerte meg. De olaszok vagyunk: együtt élünk és lélegzünk a sporttal. (...) Olyan helyzet ez most, amilyet már átéltünk Andrea Agnellivel, amikor úgy döntött, hogy megvásárolja Ronaldót a Juventusszal.”

A tőzsde is megmozdult, a Ferrari utolsó negyedéves eredményeiből - ötmilliárd dollár - "ötszázszor meg tudták volna venni Lewist".

És még egy párhuzam Ronaldóval: bármilyen sokba is kerül a Ferrarinak Hamilton, marketingoldalon ugyanúgy könnyedén megkeresi rá az összeget, ahogy Ronaldo volt klubja a puszta mezeladásokból.

A jól értesült újságíró korábban a hungaroringi boxutcában Lewis Hamilton apjával pingpongozva hallott először arról az akaratról, hogy a brit egy olasz istállónál akarja majd lezárni pályafutását, "vörösbe öltözve".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×