eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Varga Zsolt, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a férfi vízilabda Európa-bajnokság Magyarország - Olaszország bronzmérkőzésén a zágrábi Mladost uszodában 2024. január 16-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Varga Zsolt szerint most két fél válogatottat kell összeilleszteni

A válogatott szerdai sajtónyilvános edzését követően a Duna Arénában a szövetségi kapitány újságíróknak elmondta: nagyon más formában van a zágrábi Európa-bajnokságon negyedik helyezett keret, illetve a kontinenstorna alatt itthon készülő világbajnok játékosok csoportja.

Fizikai állapot és taktika szempontjából egyformán össze kell illeszteni a magyar férfi vízilabda-válogatott két felét a dohai világbajnokság előtt Varga Zsolt szerint.

"Az Európa-bajnokságról hazatérő osztag tagjai meccsformában vannak, de a fizikális állapotuk elindult lefelé, ez természetes, vesztettek az állóképességükből, a fizikai erejükből. Velük bele kell állni abba a munkába, ami kiegyenlíti a különbséget. Akik itthon dolgoztak, azok pedig nyilván játékhiánnyal küzdenek, nekik még ki kell jönniük a fizikális munkából, meg kell szerezniük a mérkőzésekhez szükséges robbanékonyságot" - vázolta fel a szokatlan helyzetet a szakvezető, hozzátéve, hogy integrálni kell a két részt, hogy a taktikai elemek közösen, jó kommunikációval tudjanak működni. Megemlítette,

"új utakat" is járnak, hogy védekezésben még hatékonyabbak tudjanak lenni.

Kitért rá: az edzést kihagyó Varga Dénes beteg, fülfájással küzd, így épp orvosnál járt a tréning ideje alatt.

"Nem lenne jó, ha a fülfájást hordoznánk magunkkal, az be tud úgy gyulladni, hogy lehetőség szerint jobb megelőzni" - szögezte le a tizedik világbajnokságára készülő klasszist illetően.

A kétkapuzást és egykapuzást egyaránt tartalmazó edzés után Vámos Márton az MTI-nek hangsúlyozta: a felkészülés negyedik hetében a fáradtság a fő érzése, de már a frissítő szakaszban járnak, mivel csak kétórás volt a vízi edzés. Meglátása szerint már a románok elleni mérkőzésre mindenki százszázalékos lesz.

"Pont egy hét múlva lesz az olaszok elleni csoportrangadó, arra készülünk a legjobban,

az ő játékukat próbáltuk modellezni: támadást, védekezést, emberelőnyt- és hátrányt egyaránt" - magyarázta. Úgy véli, mivel tíz nappal a találkozó előtt elkezdtek készülni a riválisra, a rangadóra tökéletesen felkészült lesz a csapat.

"Úgy tudunk bemenni ellenük, hogy a győzelem - úgy gondolom - nem lesz kérdés" - jelentette ki.

A bal combján lévő kinezilógiai tapaszról azt mondta: az elmúlt három hétben a felkészülés során kissé túlterhelt volt az izomzata, a "rakoncátlankodó" combközelítője miatt volt rá szükség, de a vb-re rendben lesz.

Magyar aranyérem esetén Vámos és Varga Dénes beéri Slobodan Nikicet: a Vasas jelenlegi edzője, a szerbek egykori remek centere a sportág történetének jelenlegi egyetlen háromszoros világbajnoka.

"Nagyon reméljük, hogy így lesz, ez egy hozadéka annak a munkának, amit már beleraktunk és amit kint Dohában is el fogunk végezni. Ennek lehet a hozadéka, hogy eljutunk a döntőig és megnyerjük, de először a csoportmeccsek mentén kell haladnunk" - nyilatkozott Vámos.

A Dohába pénteken utazó válogatott hétfőn kezdi meg a vb-menetelést a románok ellen, jövő szerdán az olaszok, két napra rá a kazahok következnek. A csoportelső azonnal a negyeddöntőbe jut, a második helyezett minden bizonnyal a szerb-montenegrói-amerikai hármas egyikével játszik keresztbe a nyolc közé jutásért.

A dohai vb-csapat

kapusok:

Vogel Soma, Bányai Márk

mezőnyjátékosok:

Angyal Dániel, Manhercz Krisztián, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Nagy Ádám, Zalánki Gergő, Fekete Gergő, Német Toni, Varga Dénes, Jansik Szilárd, Kovács Péter, Bányai Márk, Vigvári Vince, Tátrai Dávid

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 09:32
×
×
×
×