eur:
392.95
usd:
363.66
bux:
65938.65
2024. március 1. péntek Albin
Carlos Sainz, a McLaren spanyol versenyzője teszteli versenyautóját a Barcelona melletti montmelói pályán 2020. február 21-én. A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság szezonnyitó nagydíját március 15-én rendezik Melbourne-ben.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Alberto Estevez

Forma–1: egy második futamról is tárgyal Spanyolország

Madrid mellett a spanyol kormány Barcelonában is rendezne évente Forma–1-es futamot.

A Forma–1-es jogtulajdonos Liberty Media kedden közölte, hogy 2026-tól tíz évig Madridban rendezik a Spanyol Nagydíjat, ahol félig utcai, félig épített pályán száguldanak majd a versenyzők. A futamokhoz új versenyirányító-torony, irodák, valamint szórakoztató terek létesülnek, a lelátó kezdetben 110 ezer, majd a későbbiekben 140 ezer néző egyidejű kiszolgálására lesz alkalmas. A spanyol főváros legutóbb 1981-ben volt F1-es házigazda.

Pilar Alegría sportminiszter kedden egyeztetett Stefano Domenicalival, a Forma-1 elnök-vezérigazgatójával arról, hogy a madridi viadal mellett a kormány megtartaná a barcelonai helyszínt is, amely 1991 óta ad otthont nagydíjnak.

Madrid, 2024. január 23.
A madridi versenypálya látványterve a Formula One Group sajtótájékoztatóján Madridban 2024. január 23-án. A cég bejelentette, hogy 2026-tól tíz évig Madridban rendezik a Spanyol Nagydíjat. A spanyol fővárosban félig utcai, félig épített pályán száguldanak majd a versenyzők. Legutóbb 1981-ben volt Madridban Forma-1-es futam.
MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez
Madrid, 2024. január 23. A madridi versenypálya látványterve a Formula One Group sajtótájékoztatóján Madridban. A cég bejelentette, hogy 2026-tól tíz évig Madridban rendezik a Spanyol Nagydíjat. A spanyol fővárosban félig utcai, félig épített pályán száguldanak majd a versenyzők. Legutóbb 1981-ben volt Madridban Forma-1-es futam. MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez

A sportminiszter többek között azzal érvelt, hogy Fernando Alonso (Aston Martin) és Carlos Sainz (Ferrari) személyében az ország két pilótát ad jelenleg az F1-es mezőnybe, akárcsak Olaszország vagy az Egyesült Államok. Utóbbiak ugyanakkor évi több futamot is rendeznek: az olaszok Imolában és Monzában, míg az amerikaiak Miamiban, Austinban és Las Vegasban. Spanyolországban egyébként 2008 és 2012 között Valencia is F1-es rendező volt.

„Madrid csatlakozása nem zárja ki, hogy Barcelona a szerződés 2026-os lejárata után is házigazda marad, ez ügyben már zajlanak tárgyalások” – jelentette ki válaszában Domenicali. „A városok versengése is jelzi, hogy milyen kelendő és értékes a Forma-1 kínálata” – tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

A francia kormány nem fordít elegendő forrást az illegális bevándorlás elleni küzdelemre. A francia számvevőszék jelezte, hogy a kitoloncolások száma elenyésző, miközben félmillióra becsülik az országban jogellenesen tartózkodók számát, ezért a jelenleginél nagyobb anyagi ráfordítást szorgalmaz az illegális migráció elleni küzdelem hatékonyabbá tételére. Az InfoRádió Gönczi Róbertet, a Migrációkutató Intézet elemzőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően emelkednek az európai tőzsdék is, Amerikában pedig szintén jó hangulatban telt a kereskedés, az emelkedést a Nasdaq vezette.  Igencsak eseménydúsan telik a nap a magyar tőzsdén, az osztalékról szóló bejelentés hatására kilőtt a Duna House, de szenved a Masterplast és az AutoWallis is. A hazai blue chipek közül pedig csak az OTP árfolyama van pluszban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×