eur:
388.81
usd:
361.81
bux:
67939.49
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Alexandria Robinson, a brit válogatott kapusa (j) a női vízilabda Európa-bajnokságon az 5-8. helyért játszott Nagy-Britannia - Magyarország mérkőzésen az eindhoveni Pieter van den Hoogenband uszodában 2024. január 11-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Női vízilabda Eb - A britek legyőzésével az ötödik helyért játszanak a magyarok

A magyar női vízilabda-válogatott 21-5-re legyőzte a brit csapatot, így az ötödik helyért játszik az Eindhovenben zajló Európa-bajnokságon.

Mihók Attila és Cseh Sándor együttese a szombati zárónap helyosztóján az olimpiai házigazda franciákkal találkozik.

Az már korábban, az olaszok elleni negyeddöntős vereséggel eldőlt, hogy a magyar válogatott nem szerez olimpiai kvótát a kontinensviadalon, erre az utolsó lehetősége a februári, dohai világbajnokságon lesz.

Női Európa-bajnokság (Eindhoven),

az 5-8. helyért: Magyarország - Nagy-Britannia 21-5 (7-1, 4-1, 4-1, 6-2)

gólszerzők: Keszthelyi 5, Szilágyi, Faragó, Tiba 3-3, Rybanska, Kuna 2-2, Vályi, Parkes, Mahieu 1-1, illetve Rogers 2, Falvey, Perkins, Brown 1-1

A magyarok 15 fős keretéből ezúttal is kimaradt a horvátok ellen szemsérülést szenvedő Gurisatti Gréta, valamint a gárda egyik legjobbja, Garda Krisztina.

A magyarok már az első negyedben érvényre juttatták az erőviszonyok közti különbséget, a kék sapkában játszó együttes a négygólos Keszthelyi vezetésével 7-1-es előnyre tett szert. Hasonló mederben csordogált tovább a mérkőzés, a második negyed legemlékezetesebb jelenete az volt, amikor Neszmély hárította a rivális ötméteresét.

A harmadik felvonásban főként védekezésben mutatott be néhány feltűnően könnyed és szép megoldást a magyar csapat, amely akárcsak a másodikat, ezt a negyedet is 4-1-re nyerte.

A záró nyolc percre Magyari kapott lehetőséget a kapuban, a britek azonban egy remek centergóllal neki is betaláltak. Ugyan a magyaroktól jöttek a gólok ebben a negyedben is, de több hiba is becsúszott az akciókba, a vége így is 21-5-ös győzelem lett.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×