eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Budapest, 2023. december 18.Angyal Dániel (b) és a spanyol Sergi Cabanas Pegado a férfi vízilabda E.ON Kupán, a Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a Császár-Komjádi Sportuszodában 2023. december 18-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Angyal Dániel: senkinek sincs a zsebében a párizsi repülőjegy, nagy harc lesz a bekerülésért

A Marseille világbajnok vízilabdázója – több rutinos játékoshoz hasonlóan – pihenőt kapott Varga Zsolt szövetségi kapitánytól, kihagyja a januári Európa-bajnokságot. Egy hónappal később, a dohai vb-n viszont már nagyot alkotna a válogatottal. Az olimpiai bronzérmes pólós azt mondta az InfoRádióban, hogy az év első fele mentálisan és fizikálisan is nagyon megterhelő lesz, amire minden játékosnak fel kell készülnie, hogy ne legyen gond a formaidőzítéssel.

A január 4-én kezdődő horvátországi Európa-bajnokságra készülő magyar férfi vízilabda-válogatott Spanyolország mögött a második helyen végzett a budapesti ötcsapatos felkészülési tornán. Varga Zsolt csapata három győzelemmel és egy vereséggel zárta az E.ON Kupát. A fukuokai vb-n aranyérmes együttes kulcsemberei közül Angyal Dániel, Jansik Szilárd, Manhercz Krisztián, Vámos Márton, Varga Dénes, Vogel Soma és Zalánki Gergő kéthetes pihenőt kapott, míg Német Toni folytatja a regenerációt őszi műtétjét követően. Ők mindannyian kihagyják az Európa-bajnokságot, amelyen megfiatalított csapattal vesz részt a magyar válogatott.

Több társához hasonlóan tehát Angyal Dániel, a Marseille játékosa is szusszanhat egy kicsit, számára a februári, dohai világbajnokság lesz a következő nagy esemény a válogatottal. A világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes pólósnak most jutott egy kis ideje arra is, hogy visszatekintsen a 2023-as évre. A 31 esztendős sportoló azt mondta az InfoRádióban, hogy mind a klubjával, mind a válogatottal sikeres esztendőt zárt, hiszen minden kitűzött célt sikerült elérniük. Számára az év legemlékezetesebb mérkőzése a spanyolok elleni vb-elődöntő volt, amelyet felejthetetlen és drámai végjáték után, az utolsó pillanatban szerzett Manhercz-góllal nyertek meg a mieink. Angyal Dániel egy találattal vette ki a részét abból a sikerből. Ugyancsak nagy örömmel gondol vissza a görögök elleni, büntetőkkel megnyert világbajnoki döntőre, amely szintén szép emlék számára az elmúlt évből.

Hozzátette: jól jött az a kisebb pihenő, amelyet most Varga Zsolttól kapott a válogatott több meghatározó játékosa, így remélhetőleg megfelelő állapotba kerülnek majd a februári világbajnokságra. Angyal Dániel jelezte: már maximálisan, minden erejével a dohai tornára koncentrál, és nagy könnyebbséget jelent, hogy a szövetségi kapitány döntésének köszönhetően nem kell részt vennie egy „egyik világversenyről ki, a másikba be típusú dologban”. Az év elejei két nagy torna és a párizsi olimpia közötti hónapok is sok kötelezettséggel járnak majd, hiszen a klubszezon folytatódik, vagyis a vízilabdázók komoly terhelést kapnak a következő időszakban.

„Főleg az év első fele lesz nagyon intenzív. Mind fizikálisan, mind mentálisan fel kell erre készülnünk”

– fogalmazott a védőjátékos.

Angyal Dániel úgy véli, „senkinek sincs ott a zsebében a repülőjegy” Párizsba, nagy küzdelem lesz az olimpiai csapatba való bekerülésért. Mint mondta, minden azon múlik, ki hogyan teljesít év közben, ezért minden egyes mérkőzés kiemelt szerepet kap válogatott- és klubszinten egyaránt. Kiemelte: ő mindig arra törekedett a karrierje során, hogy a játéktudása alapján „meglegyen a joga” kiutazni egy-egy világversenyre. Megjegyezte: nem számít, kinek milyen eredményei, meccsei voltak a múltban, mindig a következő torna a legfontosabb, amelyen az éppen legjobb formában lévő játékosoknak kell részt venniük. „Egyéni szinten is mindenkinek van előrelépési lehetősége, tehát akár egy világbajnok játékos is tud még továbbfejlődni vagy előrelépni” – fejtegette.

Megérte váltani

Angyal Dániel 2023 nyarán az OSC-től a Marseille csapatához igazolt, szerződése 2025-ig szól a francia klubhoz. Elmondása szerint az egyesület „meglepően profi”, minden szükséges körülmény biztosított a játékosok számára. Kiemelte, hogy kiváló szakmai stáb irányítja a tréningeket, nagyon odafigyelnek a regenerációra, van külön úszó- és szárazföldi edzőjük, sőt még masszőrük és csontkovácsuk is.

„Nagyon komplett az egész klub, a munkamorál pedig még egy fokkal följebb van, mint amit otthon tapasztaltam.

Minden előzetes várakozásomnak megfelelt, ahogy fogadtak, nagyon jól érzem magam Marseille-ben” – mondta a világbajnok vízilabdázó.

A Marseille – 3 győzelemmel és 3 vereséggel – a spanyol Barceloneta mögött második lett a Bajnokok Ligája D-csoportjában, így továbbjutott a legjobb nyolc közé a legrangosabb európai kupasorozatban, ahol a Pro Reccóval, a Novi Beograddal, valamint a Jadran Splittel találkozik a négyes döntőbe jutásért.

Járt már Párizsban, ahová nyáron is visszatérne

Angyal Dániel nemrég a feleségével és a kislányával elutazott Provence-ból Párizsba, ahol eltöltöttek egy kellemes hétvégét. Nagyon szeretik a franciaországi tájakat, városokat, sokat kirándulnak, időről időre meglátogatnak egy-egy nevezetességet. Leginkább Nizza és Monaco nyűgözte le őket, de a párizsi kiruccanás is nagyon jól sikerült. „Gyönyörű részek vannak egész Franciaországban, nagyon élvezzük az itteni létet” – tette hozzá a pólós, aki reméli, hogy nyáron, az olimpián is csupa jó élményben lesz majd része a francia fővárosban.

„Szeretnék még visszajutni Párizsba – és nem turistaként. Teljes mértékben ez lebeg a szemem előtt”

– mondta Angyal Dániel.

A magyar férfi vízilabda-válogatott Olaszországgal, Grúziával és Görögországgal szerepel egy csoportban a horvátországi Eb-n, míg a februári, dohai villágbajnokságon Kazahsztán, Olaszország, valamint az Eb-ről kvalifikációt szerző egyik csapat lesz az ellenfél a csoportkörben.

(A nyitóképen: Angyal Dániel - balra - és a spanyol Sergi Cabanas Pegado a férfi vízilabda E.ON Kupán, a Magyarország–Spanyolország mérkőzésen a Császár-Komjádi Sportuszodában 2023. december 18-án.)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×