eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
BERLIN, GERMANY - APRIL 08: MĂĄrton DĂĄrdai of Hertha BSC controls the ball during the Bundesliga match between Hertha BSC and RB Leipzig at Olympiastadion on April 8, 2023 in Berlin, Germany. (Photo by Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images)
Nyitókép: Getty Images

Marco Rossi nagy bejelentést tett Dárdai Mártonnal kapcsolatban

A Hertha BSC 21 éves védője nemrég beszélgetett a magyar válogatott szövetségi kapitányával Berlinben.

A Hertha labdarúgócsapatát irányító Dárdai Pál legidősebb fia, a korábbi német utánpótlás-válogatott Palkó 2022 novemberében Görögország ellen debütált a magyar nemzeti együttesben, a másik két Dárdai-fiú, Márton és Bence viszont még nem döntötte el, hogy felnőtt szinten melyik válogatottat erősítené.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, Marco Rossi szövetségi kapitány nemrég Berlinben tárgyalt arról Dárdai Mártonnal, hogy szerepelne-e magyar színekben. Dárdai Pál középső fia novemberben úgy nyilatkozott a Kickernek, még nem tudja, hogy a magyar vagy a német válogatottat választja, és arról sem érkezett hír eddig, hogy miben állapodtak meg a Marco Rossival való egyeztetésen.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya az nb1.hu-nak adott videóinterjúban – amelynek teljes változata január elsejétől lesz megtekinthető – Dárdai Márton lehetséges Eb-kerettagságáról is beszélt. A szakvezető elárulta, hogy a berlini beszélgetésen azt hallotta tőle, amiben reménykedett. „Olyan ő is, mint a bátyja, Palkó – akit jól ismerek –, ugyanolyan tiszta tekintete van. Érthetően beszélt, és lojálisnak tűnt” – mondta.

Marco Rossi nem kertelt, kijelentette, hogy tervei szerint

a magyar válogatott jövő évi első, márciusi barátságos mérkőzésére Dárdai Mártonnak is küld majd meghívót.

A 21 esztendős védő eddig 17 német másodosztályú bajnokin, valamint 3 kupamérkőzésen lépett pályára a jelenlegi szezonban, korábban ő is szerepelt a német utánpótlás-válogatottakban.

Úgy tűnik, egy másik játékos elvágta magát a kapitánynál

Az interjúban szó volt a magyar származású Sebastian Nanasiról is, aki a svéd válogatottban eddig csak két barátságos mérkőzésen szerepelt, így elvileg még csatlakozhatna Marco Rossi együtteséhez. A szakember kijelentette:

„a magyar válogatottal nem lehet viccelődni”.

Ezzel arra utalt, hogy a közelmúltban volt rá példa, hogy több más magyar származású futballista neve is felmerült a magyar nemzeti csapatban való szerepléssel kapcsolatban, ők azonban inkább „a saját maguk reklámozására” használták a médiafigyelmet. Marco Rossi szerint ezzel az lehetett az érintettek célja, hogy annak az országnak a válogatottjától kapjanak meghívót, amelyben futballoznak. Ez alapján nem tűnik valószínűnek, hogy a Malmö támadója magyar válogatott lesz.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×