eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 15-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Sós Csaba: Hosszú Katinka kap egy olyan lehetőséget, amit más nem; Milák Kristófnak már bele kellene állnia

Továbbra is várja vissza a medencébe az olimpiai bajnok Milák Kristófot Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya. Arról is beszélt az InfoRádióban, hogy egy héten belül összeállhat a magyar csapat a februári dohai világbajnokságra.

Nem foglalkozik az évnyitó úszó-világbajnokságra utazó válogatott keret nagyságával a szövetségi kapitány. Sós Csaba az InfoRádióban elmondta, a korábbiaktól merőben eltérő vb jön, már a csapatkijelölés módja miatt is.

"Egyfelől az olimpiai A-szintet teljesítettek lesznek a csapat tagjai, ugyanakkor a februári világbajnoksággal véget ér a kvalifikáció a váltószámokban; valószínűleg három olyan váltót is el fogunk indítani, amelyet nem szoktunk, mert reális esélye van arra, hogy az olimpiára kijusson, az pedig ha megtörténik,

10-12 úszót ki tudunk vinni az olimpiára úgy, hogy egyébként nem tudnánk,

és mindenképp a legjobb 16-ban végeznénk, ami nem egy rossz teljesítmény" – fejtette ki Sós Csaba.

Az elmúlt hetekben nagyon sok szó esett a szülés után visszatérő Hosszú Katinkáról és az uszodát a hírek szerint motivációhiányból kerülő Milák Kristófról, rájuk a dohai vb-n "egészen biztos", hogy nem számíthat a kapitány.

"Teljességgel kizárt, nem működik az ilyen egyszerűen, ott biztos, hogy nem fognak indulni" – jelentette ki kategorikusan. Igaz viszont, hogy olimpiai szintet úszni június 23-ig lehet, ezt a dátumot Sós Csaba is megerősítette mint végidőpontot a lehetőség kiharcolására.

"Nyilvánvalóan

Hosszú Katinka egy ilyen hosszú pályafutás végén, ahol ő van, kap olyan lehetőséget, amit más nem,

támogatást is fog hozzá kapni, önmagában szenzáció lenne, ha a hatodik olimpiájára ki tudna jutni. Ezzel nem csak ő, mindenki több lenne. Milák Kristófnak pedig végre bele kellene állnia, el kell kezdenie teljes erőbedobással dolgozni, aztán meglátjuk, hová lehet jutni. Én már októberben megmondtam, már akkor aggódtam, hogy késésben vagyunk, az úszósportban azok, akik a főszerepet játsszák, augusztus-szeptember táján elkezdenek kőkeményen készülni, látszott a riválisokon most, a rövidpályás Eb-n, hogy nagyon elöl tartanak a felkészülésben."

Milák Kristóf közben – szintén a hírek szerint – egyelőre "csak" kondiedzéseket végez Zala Györgynél, de Sós Csaba szerint egy teljes értékű edzésidőszakban egy ilyen szintű sportolónak naponta egy munkaidőnyit, 6-8 órát kell edzenie, mégis úgy látja, ha a szárazföldi munkát Milák Kristóf komolyan elkezdte, "az örömhír lenne".

"Meglátjuk, vízben mikor kezdi a munkát, mert ezt a sportágat azért mégiscsak ott űzik" – fogalmazott az úszók szövetségi kapitánya, Sós Csaba.

A teljes interjú csütörtök este fél 8 után az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában hallható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×