eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 3. vasárnap Kornélia
Nyitókép: Facebook/Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo, a fair play-király – saját csapata ellen kérte számon a játékvezetőt

A játékvezető tizenegyest ítélt az al-Nasszr–Perszepolisz meccs első perceiben, de a portugál azonnal mutatta neki, nem volt az.

Cristiano Ronaldo csapata, a szaúdi al-Nasszr hétfőn hazai pályán gólnélküli döntetlent játszott az iráni Perszepolisszal a labdarúgó ázsiai Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában. A portugál világklasszis klubja először vesztett pontokat az idei sorozatban, a mostani mérkőzés nem is hozott túl sok izgalmat, az ötszörös aranylabdás viszont rendkívül nagy sportszerűségről tett tanúbizonyságot.

Az történt ugyanis, hogy a találkozó legelején Cristiano Ronaldo feldobta magát a büntetőterületen belül, miután egy jobb oldalról érkező labdáért harcolt, de nem tudta megszerezni. A kínai játékvezető azonnal tizenegyest ítélt, a 38 esztendős támadó azonban rögtön jelezte neki, hogy nem történt szabálytalanság – elevenítette fel a történteket a Telex.

Az alábbi videón az látható, hogy Cristiano Ronaldo egyértelműen jelzi: nem szabálytalanság következtében került a földre és jól leolvasható a szájáról, hogy azt mondja: „no penalty”, azaz nem tizenegyes.

Természetesen az iráni csapat játékosai is reklamálni kezdtek, mondván nem jár büntető az esetért. A játékvezető a VAR segítségével visszanézte a szituációt, és

visszavonta eredeti ítéletét, nem kapott tizenegyest az al-Nasszr.

A szaúdiak egyébként a 17. perctől emberhátrányban játszottak, mert Ali Lajami piros lapot kapott, miután csúnyán rátaposott ellenfele lábszárára. Ronaldo ekkor is megpróbálta meggyőzni arról a játékvezetőt, hogy megint rosszul döntött, de ezúttal nem járt sikerrel a portugál futballista.

Az al-Nasszr jelenleg – 4 győzelemmel és 1 döntetlennel – vezeti csoportját az ázsiai BL-ben és már biztosan nyolcaddöntős, Cristiano Ronaldo pedig 3 gólnál tart a sorozatban.

Címlapról ajánljuk
Roma munkavállalókat szeretne foglalkoztatni épülő szlovákiai gyárában a Volvo

Roma munkavállalókat szeretne foglalkoztatni épülő szlovákiai gyárában a Volvo

A Kassa mellett épülő Volvo autógyár komolyan érdeklődik a romák foglalkoztatása iránt. Robert Fico miniszterelnök a kassai kihelyezett kormányülésen közölte, a kabinet elsőrendű érdeke, hogy együttműködjön az autógyárakkal, hogy Szlovákia továbbra is vonzó maradjon az iparágnak. Ennek ellenére továbbra is látszik, hogy már most is akut hiány van a szakképzett munkaerőből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×