eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Facebook/Michel Heßmann

Doppingügy miatt "kényszerpihenőn" Valter Attila csapattársa

Pozitív lett a Jumbo-Visma német kerékpárosának, Michel Hessmann-nak a B próbája.

A 22 éves Hessmann június 14-én egy versenyen kívüli németországi ellenőrzésen akadt fenn, tesztje "gyógyszerben lévő vízhajtó miatt" lett pozitív. A magyar bajnok Valter Attilát is foglalkoztató istálló rögtön bejelentette, hogy további intézkedésig nem szerepelhet a német bringás.

A cyclingnews szakportál pénteken arról számolt be, hogy a B próba vizsgálata is pozitív eredményt hozott a Német Doppingellenes Ügynökség bejelentése szerint. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szabályozása alapján Hessmann akár négyéves eltiltást is kaphat. A büntetés időtartama kétévesre csökkenthető, ha bizonyítani tudja, hogy szennyezett táplálékkiegészítő vagy étel miatt került a szervezetébe a szer, vagy ha egyéb enyhítő körülmények állnak fenn.

A német válogatott kerekes tavaly csatlakozott a Jumbo-Visma nagycsapatához, és tagja volt az idei Giro d'Italián a szlovén Primoz Roglic sikeréért dolgozó együttesnek, ő maga pedig 33. lett összetettben.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×