eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
A 34. Wizz Air Budapest Félmaraton résztvevői a Műegyetem rakparton 2019. szeptember 8-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Lélektani határt lépett át a vasárnapi budapesti futóverseny nevezőinek száma - útvonalfilmek

Több mint tízezren neveztek a vasárnapi 38. Wizz Air Budapest félmaratoni futófesztiválra, mely a 21,097 kilométeres táv országos bajnoksága is lesz egyben.

A szervező Budapest Sportiroda közleménye kiemeli: az esemény "királytávjára", az egyéni félmaratonra 6300 futó nevezett, közülük 1170-en első félmaratonjuk teljesítésére készülnek. Ezen a távon minden negyedik induló külföldi lesz, 94 országból 2100 határon túli jelentkezés érkezett a különböző versenyszámokra, ami közelít a Covid-járvány előtti csúcsokhoz.

"A járvány után jelentősen növekszik a hazai futókedv és lendületbe jött a nemzetközi futóturizmus" - mondta Kocsis Árpád versenyigazgató.

"Újra sokan vágnak neki először a félmaratoni távnak, és a futók ismét közel tíz százaléka jótékony célra is gyűjt, vagy adományoz. Visszatér a kiegészítő zenei félmaraton is, hiszen másfél kilométerenként zenével biztatjuk a futókat és szórakoztatjuk a nézőket"- tette hozzá Kocsis Árpád.

A rajt és a célterület az ELTE Lágymányosi Campusán, a Pázmány Péter sétányon lesz, az útvonal pedig érinti a főváros nevezetességeinek egy részét.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×