eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
18.06.2000 Montreal, Kanada, Ferraris Michael Schumacher und Rubens Barrichello jubeln heute nach Doppelsieg beim Formel 1 Grand Prix von Kanada in Montreal. Š xpb.cc

Schumacher-tragédia: kalapács alatt a hétszeres viágbajnok ereklyéi

A hétszeres világbajnok Forma–1-es pilóta egyik rajongója elárverezi tekintélyes gyűjteményét.

Michael Schumacher 1991 és 2012 között 307 Forma–1-es versenyen vett részt és hét világbajnoki címet nyert. Nem véletlenül lett a Forma–1 legendája. Az egyik gyűjtő most elárverezi a nem hétköznapi kollekcióját – írja a Blikk.

Bukósisakok, tűzálló versenyruhák, baseballsapkák, bontatlan pezsgők, de még ivópalackok is részei a különleges gyűjteménynek. Összesen 160 tárgyat bocsátanak árverésre gyűjteményéből az RM Sotheby's aukciósházon keresztül, az online aukciók szerdáig tartanak.

A kollekció több mint 75 darab versenyruhát és felszerelést tartalmaz Schumacher pályafutásából, köztük olyan bukósisakokat is, ami a versenyző gokartos korszakából való. Van olyan, amiben versenyzett, és van, ami teljesen új. Az árverésre bocsátott tételek között szerepel egy 1989-ben, a Forma–3-as debütáló szezonjában viselt sisak is, és egy üveg pezsgő, amit Ayrton Senna (1960–1994) és Alain Prost is aláírt.

A 2013-as síbalesete óta a nyilvánosság elől elzártan élő hétszeres világbajnok versenyruháiért akár 20 ezer dollárt (7 millió forint), egyes sisakokért pedig akár 60 ezer dollárt (21,3 millió forint) is várnak a szervezők, de vannak alig ötve dolláros kikiáltási árral induló tételek is.

A teljes kollekcióért itt lehet megtekinteni.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×