eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Budapest, 2023. augusztus 30.Máté Csaba, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője magyaráz a játékosoknak a litván Zalgiris Vilnius elleni másnapi Konferencia-liga selejtezőmérkőzés előtti edzésen a népligeti FTC-MVM Sportközpontban 2023. augusztus 30-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Máté Csaba marad a Ferencvárosnál, de ki ez az új szerb edző?

Leandro de Almeida is tagja lesz a hétfőn kinevezett Dejan Sztankovics stábjának. A zöld-fehér klubot a Konferencia-liga csoportkörébe vezető magyar szakemberre állítólag számítanak a továbbiakban is, kérdés milyen pozícióban.

Nenad Szakics lesz Dejan Sztankovics segítője a Ferencváros labdarúgócsapatánál. Előbbi szakembert védekezésspecialistaként tartják számon, játékosként is ezen a poszton szerepelt, vagyis elsősorban a védekezés fejlesztésében lehet a zöld-fehér klub segítségére – írja a nemzetisport.hu.

Az 52 éves Nenad Szakics játékosként a Napredak Krusevac, a Crvena zvezda, a Lecce és a Sampdoria együttesét is erősítette, míg a jugoszláv válogatottban 6 mérkőzésen lépett pályára.

Szakics és Sztankovics régóta nagyon jól ismerik egymást és rendkívül erős baráti viszony alakult ki közöttük,

az 1990-es években ugyanis csapattársak voltak a Crvena zvezdában, majd a belgrádi együttesnél és a Sampdoriánál is együtt dolgoztak – immár edzőként, Szakics volt a segítő.

Nenad Szakics korábban, 2013 és 2015 között ugyancsak a Sampdoriánál a tavaly decemberben leukémiában elhunyt Szinisa Mihajlovics jobb keze volt, akinek a munkáját a szerb válogatottnál, valamint a Milannál is segítette.

A Nemzeti Sport értesülései szerint a Ferencváros új szakmai stábjába Szakics mellett még két szakember érkezik Sztankovics kérésére. A szerb szakember továbbra is számít az eddigi másodedzőre, Leandro de Almeidára, aki korábban az FTC NB III-as csapatánál is dolgozott.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a Ferencvárost július óta 10 mérkőzésen (9 győzelem és 1 vereség volt a mérlege) megbízott vezetőedzőként irányító Máté Csaba is marad a klubnál, de azt még nem tudni, milyen pozícióban. A lap közölte: az FTC az M1 csatornának ugyancsak megerősítette, hogy

továbbra is számítanak Máté Csaba munkájára.

Mucha József, az FTC örökös bajnoka az edzőcserével kapcsolatban azt nyilatkozta a Sportalnak, hogy úgy véli, minden úgy zajlott le, ahogy arról korábban a klubvezetés és Máté Csaba megállapodott. Szerinte amit a magyar szakember vállalt, azt maximálisan végrehajtotta. „A Fradi-család csak a dicséret hangján beszélhet a munkásságáról. Remélem, továbbra is a klub kötelékében marad, megérdemli. Úgy gondolom, a vezetők pontosan tudják, mit miért csinálnak, hiszek bennük és a döntéseikben” – fogalmazott a Ferencvárossal két bajnoki címet és négy Magyar Kupát nyert klublegenda.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×