eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Fradi.hu

Nagyinterjú Dejan Stankoviccsal, az új Fradi-edzővel: "mindennél fontosabb a hűség és a tisztelet"

Két dolgot ígért vezetőedzői szűzbeszédében a kinevezett szerb szakvezető. "A szurkolóknak tudniuk kell, hogy a csapatom őszinte, és mindent kitesz a pályára. Ez az én filozófiám."

Az én csapatom sosem adja fel! - jelentette ki Dejan Stankovic, a labdarúgó NB I-ben szereplő és idén a Konferencia-ligába jutott Ferencváros labdarúgócsapatának kedden kinevezett vezetőedzője, aki elmondta, a kemény munkában hisz, és olyan csapatot ígér, amely mindig nyerni akar.

A szerb tréner szerződésének keddi aláírása után adott interjút a klub honlapjának, miután bejárta a Groupama Arénát és a Fradi Múzeumot.

"Sziasztok, Fradisták" - köszöntötte magyarul a Ferencváros szurkolóit Stankovic a klub honlapjára feltöltött videóban, majd hozzátette: "nagyon nagy bennem a tenni akarás, hogy megmutassam, bármilyen csatára készen állok, amit ezért a klubért meg kell vívnom".

A 44 éves szerb edző elárulta, miután beszélt a vezetőséggel, azonnal érezte, hogy ez egy komoly klub, ahol felelős döntéseket hoznak. Stankovic szerint az FTC fontos utat tett meg az előző szezonban, amikor a nyolcaddöntőig menetelt az Európa-ligában, melyben kétszer is összecsapott korábbi együttesével, a Crvena zvezdával.

"Mindezt remek, korszerű, gyors futballt produkálva érte el. Ezek a találkozók megmutatták a Ferencváros erejét, hogy milyen szintet képvisel a klub" - fogalmazott, majd hozzátette, még nem sikerült minden játékossal beszélnie, de meglátása szerint

a csapatnak nagyszerű kvalitású labdarúgói vannak, akikkel komoly eredményeket lehet elérni.

Stankovic szerint ugyan az edzői pályán még fiatalnak számít, de a régi iskolát követi, és mindennél fontosabb számára a hűség és a tisztelet.

"Elöljáróban csupán annyit ígérhetek, hogy a hűség, az őszinteség és a munka mindennél fontosabb. Ezeknek az értékeknek a mentén fogjuk végezni a munkánkat, ami kemény lesz. Nem is kérdés, hiszek benne, hogy ez őszinte és eredményes. És még valamit megígérhetek: az én csapatom sosem adja fel" - hangsúlyozta, és azt is megjegyezte, hogy az FTC egy nagy klub, amelynél mindig nagy a nyomás, mivel győzni kell, és amikor valaki megkérdezte tőle, felkészült-e a feladatra, csak annyit válaszolt: "így születtem".

"Talán veszítünk, talán döntetlen lesz, nem tudom, de minden meccset meg akarunk nyerni. Ki kell adnunk magunkból mindent, a szurkolóknak tudniuk kell, hogy a csapatom őszinte, és mindent kitesz a pályára. Ez az én filozófiám" - mondta a játékosként az Internazionaléval 2010-ben Bajnokok Ligáját nyert Stankovic, hozzátéve, hogy

el lehet hibázni egy passzt vagy egy helyzetet, de a hozzáálláson nem szabad változtatni.

A kedden kinevezett új vezetőedzőnek elmondása szerint a labdarúgás és a családja a legfontosabb, ezért is fontos számára a klub üzenete Európának: az egység és a család. Három gyereke közül ketten űzik is a sportágat: Filip a Sampdoria kapusa, míg Alekszandar az Internazionale korosztályos csapatának a középpályása.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×